Sunete și ritmuri descoperite de pe plaiuri îndepărtate, energie exuberantă creată prin fuziunea culturilor și un cadru ce va reaminti de prima zi a festivalului care, în 2006, a pus bazele a ceea ce este acum unul dintre principalele evenimente world music din circuitul european: Festivalul PLAI.

Printre artiștii care vor transmite o parte din identitatea lor prin sunete se numără: Bebel Gilberto, Red Baraat, Panjabi MC, 47SOUL, Orange Blossom, Nubiyan Twist, Amira Kheir, Balkan Taksim, Gili Yalo, Bosq sau Sonido Tupinamba. Festivalul PLAI se va desfășura în perioada 13-15 septembrie și este un eveniment pentru toate vârstele, plin de activităţi create de peste 30 de entități menite să nască pasiuni, presărat cu muzică bună din toate colţurile lumii.

Renumită la nivel mondial, multi-nominalizată la premiile Grammy, cântăreața și compozitoarea Bebel Gilberto și-a încântat fanii și criticii încă de la debutul ei solo din 1986. Albumul ei, „Tanto Tempo”, și-a pus amprenta asupra bossa nova electronica, poziționând-o pe Bebel alături de cel mai bine vânduți artiști brazilieni în SUA.

De interes:  Instructorul Ion Moacă, regretat de comunitatea locală din Rusca Teregova | Express de Banat

Panjabi MC este un producător și DJ născut în Marea Britanie, cunoscut în întreaga lume ca pionier în popularizarea la nivel mondial a muzicii tradiționale Punjabi, îmbinată cu hip-hop, R&B și dance.  A colaborat cu o varietate de artiști influenți, printre care JAY-Z, Beenie Man, Spike Lee și Beyonce, făcând cunoscut sunetul bhangra în toate colțurile lumii.

Una dintre cele mai promițătoare trupe din Orientul Mijlociu, 47SOUL, și-a creat propriul gen muzical unic, numit „Shamstep” – un amestec puternic de muzică stradală tradițională palestiniană, combinată cu ritmuri electronice și influențe de funk, hip-hop și rock.

Nubiyan Twist este un colectiv muzical alcătuit din 10 artiști, fondat de producătorul și chitaristul Tom Excell. Inspirat de jazz, reggae și soul, cu influențe de afro-beat și ritmuri latine, creează un sunet modern, unic, infecțios, într-un amestec eclectic de stiluri.

Muzica Amirei Kheir conține tradiții muzicale vechi, dar este livrată cu o vibrație contemporană ce reflectă scena muzicii multiculturale din Londra. Amira Kheir se inspiră din propriul său fond variat pentru a crea muzică ce explorează teme de apartenență, iubire, evoluție umană și transcendență.

De interes:  Scaune pentru restaurant – care sunt criteriile de care să ții cont în alegerea lor?

Balkan Taksim reinterpretează bucăți de folclor din Balcani și din Carpați, într-un amestec captivant de influențe și instrumente, cu arome sonore ale unor localuri îndepărtate. Un proiect muzical românesc care evoluează în mod constant, explorând ritmuri și sunete din toate colțurile Balcanilor, ușor îmbinat cu ritmuri electronice și bassuri tribale.

Benjamin Woods, cunoscut sub numele de scenă Bosq, explorează neîncetat – „este un amestec minunat de ritmuri afro, latine, soulful house și disco, cu influențe subtile de dancehall și hip-hop”, au scris cei de la Beatswapmeet.

Inspirată de rădăcinile și ritmurile exotice ale muzicii africane și latino-americane, Sonido Tupinamba combină influențele tropicale cu ritmuri disco, funk, boogie și house. Sesiunile sale sunt eclectice și vibrante, transportând publicul în diferite epoci și locuri. Ea creează coloana sonoră perfectă pentru fiecare moment și starea de spirit perfectă pentru fiecare ocazie.

Abonamentul Festivalului PLAI poate fi cumpărat cu suma de 98 de lei, online, de pe www.plai.ro, şi fizic, de la librăriile Cărtureşti. În perioada festivalului valoarea abonamentului va fi de 118 lei, iar biletul pentru o zi de festival va putea fi achiziționat cu 78 lei.

De interes:  Opțiunea lui Robu pentru Vasile Rușeț la conducerea clubului SCM Timișoara, criticată de cei din PSD

Sursa foto: Ziua de Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.