Câteva sfaturi utile de care ar trebui să ții cont pentru creșterea normală a unei vaci

Responsabilitatea ce vine odată cu creșterea unui animal este una uriașă. Există numeroase lucruri ce pot merge prost pe parcursul acestui proces, mai ales dacă ești neexperimentat. Însă, oricine poate greși și de aceea este bine să te informezi bine înainte de a lua în spate această responsabilitate. Acum referitor la creșterea de vaci, acestea sunt în general animale pașnice destul de ușor de crescut, dar tot nu trebuie să te lași pe o ureche.

Așadar, citește acest articol până la final pentru a afla câteva sfaturi utile ce te vor ajuta în legătură cu creșterea unei vaci în gospodăria ta. 

 

Iată 4 aspecte de care este bine să ții cont în creșterea vacilor

  • Gândește-te bine la scopul cu care vrei să crești acea vacă 

Vacile pot avea multe întrebuințări, acestea pot fi crescute pentru lapte, carne sau chiar și pentru viței. Tu ești singurul care poate decide cu ce scop va crește acele bovine. Însă, este de menționat că există diferite rase de vaci care sunt specializate pe un anumit rol. Spre exemplu, Rasa Jersey, originară din Anglia dă un lapte extrem de gras plin de vitamine și minerale. Sau încă un exemplu foarte bun poate să fie rasa olandeză, fiind una dintre bovinele cu cea mai mare productivitate. Anual, putând să depășească o producție de 4000 de kg pe an de lapte.

  • Trebuie să ai hrană constant la îndemână 
De interes:  Cum sa reaprinzi pasiunea in cuplu. Secrete ale unei relatii fericite

Dacă îți dorești producție bună, indiferent de ce fel de rasă alegi să crești trebuie să faci o investiție în alimentația lor. Pentru bovine este recomandat să mănânce în jur de 2,5-3,5 kg/ 100  kg de hrană uscată. Totodată, dacă calitatea acesteia lasă de dorit, atunci creșterea și producția vacii va fi înceată. Este recomandată hrană cu un conținut mare în proteine și minerale pentru a se dezvolta în condiții optime flora ruminală a acestora.

  • Asigură-le apă constant

Împreună cu o alimentație echilibrată și sănătoasă, pentru o producție cât mai optimă, vacile au nevoie și de o alimentare cu apă constantă. Tocmai pentru această problemă există adăpătorile de vaci, pe care le poți amplasa aproape de acestea, într-un loc ușor accesibil pentru ele, în acest fel asigurându-le constant apa de care au nevoie. Pentru adăpători la prețuri avantajoase, poți accesa site-ul Magnetcenter.ro .

  • Trebuie să le poți oferi un loc de recreere

Vacile nu trebuiesc ținute doar într-un țarc, acestea au nevoie să iasă la aer undeva într-un spațiu deschis plin de iarbă și copaci. Acest aspect este important pentru dezvoltarea lor normală. Așa că, dacă nu ai la dispoziție o bucată mare de pământ unde bovinele pot sta, poate ar trebui să regândești întreaga ideea cu creșterea acestora.

În concluzie, pentru creșterea normală a vacilor trebuie să depui foarte mult efort și să fii dedicat cu totul, având grijă și de cele mai mici aspecte. Însă, odată ce ai putut începe, vei vedea cât de ușor devine totul, obișnuindu-te cu animalele și ele cu tine.

 

De interes:  Manichiură și artă cu gel de unghii

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.