Cu siguranță ai în spate o anumită experiență. Fie că ești contabil, auditor financiar, evaluator, arhitect sau inginer, fie că lucrezi în domeniul IT, asigurări, avocatură sau ca notar public, ca liber profesionist te poți bucura de întreaga libertate pe care ți-o permite cariera pe care ți-ai ales-o și de activitatea pe care o poți desfășura în condițiile în care ești propriul tău șef. 

Dar, în afara rezolvării problemelor organizatorice ale unei afaceri proprii de care liber profesioniștii trebuie să se ocupe (găsirea clienților dispuși să le aleagă serviciile, promovare și partea de contractare) aceștia uita uneori de un aspect deosebit de important care le-ar putea salva timpul și banii în eventualitatea producerii unor evenimente cauzate de eroarea umană. 

Iată cum te poți proteja ca liber profesionist prin încheierea unei asigurări de răspundere civilă profesională 

În calitate de liber profesionist, pe lângă avantajele de a nu depinde de un angajator și de a-ți crea propria carieră după modul în care consideri de cuviință, vin și o serie de riscuri care țin mai ales de desfășurarea activității specifice. Astfel, pot apărea o serie de erori în practică care pot avea unele consecințe pecuniare asupra clienților sau colaboratorilor, erori care, chiar dacă nu sunt săvârșite cu intenție, pot duce la deschiderea unor conflicte și a unor cereri din partea celor păgubiți de acoperire a prejudiciilor. 

De exemplu, un expert contabil poate întocmi în mod eronat unele situații, cum ar fi cele privind salarizarea personalului unei companii pentru care prestează servicii, iar pagubele suferite de companie îi pot fi imputate liber profesionistului pe calea unor procese în justiție care pot impieta destul de grav asupra activității sau reputației acestuia. 

Desigur, mulți liber profesioniști se bazează exclusiv pe contractele pe care le încheie cu clienții lor crezând că prevederile contractuale vor fi suficiente pentru a evita unele probleme de natură litigioasă ce pot apărea din executarea defectuoasă a obiectului convenției. Introducerea unor clauze care elimină răspunderea profesionistului în contractul de prestări servicii cu clientul ar putea fi considerată ca fiind o garanție împotriva unor solicitări viitoare pentru acoperirea pagubelor cauzate acestuia din urmă din cauza erorii profesionale. Totuși, aceasta nu este o acoperire suficientă, deoarece unele instanțe ar putea considera că profesionistul s-a aflat în culpă și l-ar putea obliga, în ciuda prevederilor contractuale, la plata unor daune către partea păgubită.

Singura soluție sigură care poate fi considerată ca o veritabilă centură de siguranță în activitatea liber profesioniștilor este încheierea de asigurări de răspundere civilă profesională de la Allianztiriacunit.ro, care intervin tocmai în acele situații în care este nevoie de acoperirea unor pagube ce pot apărea ca urmare a unei erori perfect posibile într-o activitate profesională de-a lungul anilor. Astfel, te poți degreva foarte ușor de povara unor procese costisitoare și mai ales de posibilitatea plății unor daune care ar putea afecta serios bugetul personal, dar și continuarea activității proprii în bune condiții. 

Eliminând aceste riscuri prin asigurare, te poți concentra exclusiv pe creșterea și dezvoltarea activității în care te-ai specializat și poți deveni un profesionist respectat în domeniul tău și căutat de tot mai mulți potențiali clienți. 

 

De interes:  Nacele Brasov, servicii de inchirieri nacele

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.