Fotografierea cu telefonul mobil, 7 sfaturi de care să ții cont

 

Tocmai ți-ai cumpărat un telefon mobil de ultimă generație și vrei să afli ce știe să facă a sa cameră foto? Ei bine, rezultatele depind foarte mult de modul în care o vei folosi și de cum vei avea grijă de lentilă.

Nici nu trebuie să fii vreun geniu în tehnologie sau tehnică foto pentru a obține o fotografie bună. Acest lucru se datorează procesoarelor foarte performante și a lentilelor de o calitate bună regăsite în camerele telefoanelor foto.

În continuare vom vorbi despre cele mai importante 7 sfaturi de urmat în vederea obținerii unor fotografii bune cu telefonul mobil.

  1. Încadrarea subiectului trebuie făcută cu grijă astfel încât să nu tai părți din corpul acestuia sau elemente importante (în cazul clădirilor). O fotografie bună este cea care nu taie încheieturile membrelor, dar nici vârfurile clădirilor.
  2. Lentila, deși rezistentă, este susceptibilă la murdărie și zgârieturi. Astfel, pentru a obține un cadru cât mai bun, recomandat este să nu ții telefonul cu lentila pe suprafețe abrazive și de fiecare dată când urmează să faci o fotografie să ștergi lentila cu tricoul sau cu o cârpă delicată.
  3. Culorile fac parte din viața de zi cu zi și o cromatică frumoasă va atrage multe like-uri pe rețelele sociale.
  4. Subiectul poate fi oricare, de la o mașină, la un cățel, până la plante și oameni. Ideal este să fotografiezi din mai multe unghiuri pentru a încerca să pui fiecare subiect în parte într-o lumină bună.
  5. Nu ezita să folosești aplicațiile de editare foto. Platformele principale de sisteme de operare au o gramadă de astfel de programe de editare pe care le poți folosi pentru a-ți îmbunătăți în mod considerabil fotografia. Câteva exemple sunt: Snapseed, VSCO și Lightroom Mobile.
  6. Nu edita exagerat! Strâns legat de punctul de mai sus și de succesul unei fotografii este și faptul că nu trebuie să exagerezi cu editarea și fotografia să fie cât mai aproape de realitate cu accent pe părțile bune ale acesteia.
  7. Nu exagera cu selfie-urile. Dacă ești în vacanță și ai nevoie de o fotografie dintr-o anumită locație cere ajutorul prietenilor cu care călătorești sau a unui străin pentru a obține un cadru frumos cu un context în jur, nu doar un selfie.
De interes:  Cum intretii si exploatezi un put forat? Sfaturi de la experti!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.