Atleta caransebeşeană Liliana Dragomir face parte din delegaţia tricoloră prezentă la Campionatul Mondial de semimaraton. Singura competiţie mondială de atletism organizată în acest an va avea loc sâmbătă, 17 octombrie, pe pământ polonez, la Gdynia. Mondialul de semimaraton va reuni la start atleţi de top din 62 de ţări. Între cei 6 reprezentanţi ai României se află şi Liliana Dragomir, care a făcut deplasarea alături de soţul Călin Dragomir, şeful delegaţiei tricolore.

“La această competiției vor lua startul 283 de sportivi, 157 la masculin și 126 la feminin. România va fi reprezentată de șase sportivi (1 la masculin și 5 la feminin), după cum urmează: Nicolae Soare, Adela Paulina Bălțoi, Liliana Maria Dragomir, Adriana Nelson, Elena Adelina Panaet și Roxana Elisabeta Rotaru. Sperăm la o evoluție cât mai bună. Șeful delegației țării noastre este Călin Mihai Dragomir”, se precizează în mesajul postat pe pagina de socializare a Federaţiei Române de Atletism.

Delegaţia României se află de ieri în Polonia. Startul în proba feminină se va da sâmbătă la ora 12:00, ora României, cursa masculină urmând să înceapă o oră mai târziu.

De interes:  Salbă de medalii pentru micii luptători reşiţeni! Reprezentanţii Reşiţei, fruntaşi la Naţionalele de pe Litoral

Ambasador al Campionatului Mondial de semi-maraton de la Gdynia a fost numită fosta mare atletă Constantina Diţă, care a participat la șapte ediții ale tradiționalei competiții, cucerind șapte medalii. Momentul ei de vârf la CM de semimaraton a avut loc în 2005, la Edmonton, când a făcut dubla: aur la individual și aur cu echipa României.

Organizatorii au realizat pentru întrecerea de la Gdynia medalii cu un design unic. Mult mai groase decât cele clasice, medaliile acestei competiții sunt în formă de busolă. Pe față este este proiectat logo-ul concursului, iar pe verso se află gravat conturul Poloniei – țara gazdă.

foto: facebook Liliana Maria Dragomir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.