O locuinta decorata in stil modern inseamna un spatiu aerisit, cu mobilier ce respecta ultimele tendinte in materie de design interior. Stilul modern este caracterizat de elemente cu linii fine, drepte sau curbate, din care sunt eliminate aproape complet ornamentele in exces.

 

In acest tip de amenajare interioara predomina liniile simple, culorile luminoase, materialele transparente sau naturale, care au rolul de a crea vizual ideea de spatiu mai mare. Desi liniile sunt curate si spatiul aerisit, un design modern e diferit de cel in stil minimalist sau scandinav, deoarece aici pot exista cateva note distincte, care sa  dea un farmec aparte incaperii. 

Stilul modern de amenajare in living

Ceea ce face cu adevarat ca un living sa fie modern sunt liniile drepte si accentele cromatice, dar si caracterul functional al incaperii. Daca ai in vedere aceste aspecte in amenajare, poti obtine un decor modern, potrivit nevoilor intregii familii.

Pentru o amenajare a livingului in stil modern, este important sa pastrezi piesele importante de mobilier si sa personalizezi cu cateva elemente decorative deosebite. Mobilierul este aproape exclusiv din lemn, fara ornamente sau decoratiuni, deoarece accentul se pune pe materialele naturale, organice. Te poti juca, in schimb, cu mai multe tipuri de texturi pentru perne, paturi sau alte obiecte decorative.

Desi acest stil de amenajare pare usor de realizat, exista cateva aspecte importante de care sa tii cont. Iata mai jos cinci idei de amenajare a livingului intr-un stil modern.

Idei de amenajare a livingului in stil modern

1. Pastreaza obiectele de mobilier strict necesare si adauga cateva accente

Intr-un living in stil modern, fie ca acesta este open space sau nu, canapeaua este una dintre principalele piese de mobilier. Avand in vedere ca spatiul din living este destinat relaxarii, canapeaua este cel mai potrivit element in acest sens. 

Este important insa felul in care alegi designul, culorile și materialele pentru piesele de mobilier, pentru a nu crea un spatiu prea incarcat. Alege canapeaua sau alte piese cu linii simple, drepte sau usor curbate, si preferabil cu picioare subtiri. La acestea poti sa asortezi fotolii chic, in acelasi ton sau cu un contrast de culoare. 

Alte elemente decorative cu rol functional in living, dar care ofera accentele de culoare necesare si completeaza decorul, sunt lampadarele si covorul. Daca spatiul permite, in zona de socializare poti completa cu o comoda pentru televizor.

2. Plaseaza o oglinda mare sau o opera de arta moderna pe perete

Chiar dacă peretii din living sunt in culori deschise sau nu, infrumuseteaza-i cu un obiect deosebit. Poti realiza acest efect cu un tablou contemporan, sau cu o oglinda mare, cu o rama simpla, eleganta. de lemn, cu o forma ovala sau rotunda. Deoarece stilul modern si-a gasit inspiratia in elementele din natura, astfel de piese cu forme gratioase, cu linii suple si fluide sunt caracteristice acestui curent de design interior. Poti proceda la fel cu doua-trei obiecte identice, de exemplu tablouri sau canvasuri moderne, fara rama sau cu rame cromate, metalice sau din lemn, pe care sa le grupezi in mod geometric. 

Daca amplasezi aceste piese decorative pe un perete suficient de mare, unde sa fie puse in evidenta, decorul in stil modern este deja realizat in mare parte, deoarece vei crea un punct de interes, care va iesi în evidenta si va oferi un impact vizual puternic in living.

3. Completeaza cu un lampadar modern

O alegere oricand inspirata pentru un decor modern sunt unul sau doua lampadare sau lustre moderne, cu design deosebit. Acestea au nu doar un rol functional, ci trebuie sa aiba si o valoare estetica ridicata. 

De exemplu, cu ajutorul unor lampadare din materiale cromate, de inspiratie industriala, in culori calde, vei pune in evidenta cadrul creat de canapea si setul de fotolii cu linii drepte si picioare subțiri din living. Intregul ansamblu va pastra astfel un aspect proaspat, contemporan. 

 

De interes:  Medalie şi nou record personal pentru Liliana Dragomir!

4. Alege cu atentie tipul de iluminare in living.

Este important să definesti aici, odată cu zonele distincte din living, si tipul de iluminare pentru fiecare dintre acestea.

De exemplu, e important ca in living sa existe o lumina generala, dar mai ales lumini ambientale sau de accent, provenite de la spoturi sau aplice. Acestea au rolul de a accentua zone distincte sau anumite piese, de exemplu obiectele de arta. Poti utiliza, astfel, aplice de perete de forma ingusta amplasate sub tablouri, pentru a le evidentia unicitatea. 

Iluminarea stratificata in acest fel creeaza un joc placut de lumini in living, mai ales daca folosesti mai multe surse de lumina plasate la inaltimi diferite.

5. Masuta de cafea poate avea orice forma sau stil

Masa de cafea este o piesa de mobilier ce-ti permite sa te joci cu mai multe tipuri de design, deoarece texturile, culorile si modul de prelucrare a materialelor din care sunt confectionate aceste piese pot avea un impact deosebit intr-un living modern. 

De exemplu, un set de doua piese din sticla si material cromat va înviora imediat aspectul livingului. La fel, o masa masiva din sticla, de forma patrata sau dreptunghiulara, asezata in fata canapelei, sau amplasata in laterala acesteia intr-un spatiu mai mic,  va fi un element  de decor inedit in acest ambient modern.

La fel de bine insa, poti alege si o piesa intr-o culoare vie, constrastanta, ca un element distinct, deosebit. 

Un decor aerisit, luminos, unde predomina materialele in culori moderne si designul functional, adaptat perioadei in care traim, sunt elementele de baza ale unui decor in stil modern. Inspira-te din ideile de mai sus pentru a te bucura de tot confortul oferit de acest stil de amenajare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.