Echipamente cabinete stomatologice – Materiale stomatologice

Numarul total de articole consumabile utilizate in medicina dentara, ajunge la cateva sute. Acest grup de produse include toate tipurile de compozitii profesionale pentru umplere, ciment dentar, ortodontie si protetica, material de injectie si sutura, anestezic local, numeroase tipuri de dispozitive pentru efectuarea manipularilor terapeutice, de restaurare, ortopedice. O varietate de consumabile dentare si consumabile cabinet stomatologic – profilaxie din magazinul online heliosdental.ro, ofera posibilitatea medicilor stomatologi de a cumpara materiale stomatologice pentru cabinete stomatologie, practic fara nicio restrictie.

Materiale stomatologice

In functie de fluxul de pacienti, de politica de pret a clinicii, de stilul individual de lucru, medicul poate cumpara din magazinul online heliosdental.ro atat materiale stonatologice la preturi bugetare, precum ciment dentar sau anestezice locale, cat si compozitii costisitoare care permit obtinerea unui efect estetic extrem de ridicat. Oportunitatea de a achizitiona un pachet complet este foarte importanta, ca medic nu iti poti petrece tot atat timp pentru asa ceva cat ai petrecut, de pilda, cand ai cautat cel mai potrivit scaun stomatologic.

De interes:  Pavaje si beton amprentat

Nivelul materialelor de astazi este atat de ridicat, incat, poti alege produse de calitate decenta pentru tratamentul bolilor dintilor si gingiilor, de orice complexitate. Dezvoltarea consumabilelor dentare este in directia cresterii gradului de utilizare a acestora (au aparut recent complexe terapeutice all-in-one), economisind timp de specialitate si imbunatatind proprietatile de etansare, bacteriostatice si estetice ale materialelor.

Medicina dentara

In doar cativa ani, dezvoltatorii au reusit sa creasca proprietatile fizice si mecanice  ale materialelor stomatologice, cum ar fi compozitii de umplere, care imbunatatesc proprietatile estetice si simplifica tehnologia de aplicare. Astazi, grupul de materiale cu ionomeri de sticla este utilizat cu succes in practica pediatrica si la adulti, eficient pentru tratarea cavitatilor din clasele I si II, pentru sigilarea zonelor cervicale. Printre solutiile compozite cele mai utilizate in mod activ, se pot distinge categorii precum compozitele universale (cu un concept de recuperare a culorii cu o singura culoare si cu doua straturi); compozitii de restaurare cu un concept in trei straturi; compozite fluide; formulari destinate mestecarii dintilor.

De interes:  Tendințe în modă și sport - cum să fii fashion în timp ce faci sport

Adeziv, ciment dentar de fixare, anestezic local, lacuri de protectie polimerice, paste de lustruire, placute izolatoare si terapeutice, sunt material stomatologice pentru crearea unor structuri inlocuibile fiabile, care sunt din ce in ce mai perfecte. Folosind astfel de materiale, specialistul are ocazia de a finaliza rapid toate actiunile necesare, mentinand in acelasi timp un nivel ridicat de terapie.

Anestezice locale

Anestezicele locale reduc sau inhiba complet excitabilitatea terminatiilor nervoase sensibile la nivelul mucoaselor, pielii si altor tesuturi in contact direct. In functie de metoda de aplicare a anestezicului local, se distinge Lidocaina (anestezicul se aplica pe suprafata, pentru a bloca capetele nervilor senzoriali), infiltrare (solutia anestezica este ulterior „impregnata” pe piele si tesuturile mai adanci), conductiva (anestezicul este injectat de-a lungul nervului), anestezia cefalorahidiana (anestezicul se administreaza subarahnoidian).

Lidocaina este relativ utilizata pe scara larga, in unele tipuri de aritmii. Lidocaina este o substanta activa care apartine grupului de anestezice locale. Anestezicele locale blocheaza temporar conducerea impulsurilor nervoase la locul de aplicare. Dupa aplicarea topica, anestezicele locale blocheaza mai intai senzatia de durere, apoi temperatura si sensibilitatea tactila. Preturile la materiale stomatologice in magazinul online Helios dental sunt suficient de accesibile si pot fi utilizate in toate cazurile de tratamente dentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.