Dezinsecția aeriană, programată să se desfășoare vineri, 21 iunie, după ora 17.00, pe zona intravilanului municipiului Lugoj, împotriva țânțarilor, muștelor, căpușelor, păianjenilor și ploșnițelor, va fi reprogramată.

Acțiunea nu a mai avut loc din cauza ploii, care a început să cadă peste oraș la puțin timp după ce avionul de tip Antonov a sosit de la Timișoara și s-a pregătit să încarce soluția pentru acțiune.

Cei de la Protecția Civilă Lugoj au pornit chiar și sirena pentru a anunța populația că va fi împrăștiat insecticidul, însă alarma a fost falsă.

„Sperăm ca dezinsecția, ce a fost anulată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, să poată avea loc în această săptămână, dacă vremea va permite și dacă se va putea găsi o fereastră în programul celor de la aviația utilitară, pentru că sunt mai multe primării înscrise în programul care s-a stabilit pe zile”, a comunicat Primăria Lugoj.

Autoritățile locale vor transmite în perioada următoare data probabilă a dezinsecției pe cele 2.000 de hectare cât are Lugojul, pentru care urmează să fie folosită o cantitate de 100 de litri de substanță de neutralizare a insectelor periculoase pentru sănătatea oamenilor.

De interes:  Unghii sanatoase

Costul operațiunii, acoperit cu bani din bugetul local, se ridică la 70.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.