Salvați de ploaie! Țânțarii zboară liniștiți, după ce dezinsecția aeriană a fost amânată

Dezinsecția aeriană, programată să se desfășoare vineri, 21 iunie, după ora 17.00, pe zona intravilanului municipiului Lugoj, împotriva țânțarilor, muștelor, căpușelor, păianjenilor și ploșnițelor, va fi reprogramată.

Acțiunea nu a mai avut loc din cauza ploii, care a început să cadă peste oraș la puțin timp după ce avionul de tip Antonov a sosit de la Timișoara și s-a pregătit să încarce soluția pentru acțiune.

Cei de la Protecția Civilă Lugoj au pornit chiar și sirena pentru a anunța populația că va fi împrăștiat insecticidul, însă alarma a fost falsă.

„Sperăm ca dezinsecția, ce a fost anulată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, să poată avea loc în această săptămână, dacă vremea va permite și dacă se va putea găsi o fereastră în programul celor de la aviația utilitară, pentru că sunt mai multe primării înscrise în programul care s-a stabilit pe zile”, a comunicat Primăria Lugoj.

Autoritățile locale vor transmite în perioada următoare data probabilă a dezinsecției pe cele 2.000 de hectare cât are Lugojul, pentru care urmează să fie folosită o cantitate de 100 de litri de substanță de neutralizare a insectelor periculoase pentru sănătatea oamenilor.

De interes:  Spalatorie auto Ploiesti Self Service - ELEPHANT CAR WASH nr. 1 in Ploiesti

Costul operațiunii, acoperit cu bani din bugetul local, se ridică la 70.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.