Mâncare de dietă pentru câinele sau pisica ta

Toți cei care au un animăluț de companie, câine sau pisică, știu cât de greu este să reziste acestora când mai cer în plus, între mese, o porție de mâncare. Oricât ar fi de mare tentația însă și empatia față de aceștia, dacă le oferim mese regulate și dieta lor este ca la carte, trebuie să evităm cu orice preț aceste mici ”gustări” care odată cu trecerea timpului se vor transforma în tot mai multe.

Și asta, dintr-un motiv foarte simplu: cu cât le dăm să mănânce mai mult și depășim caloriile de care au nevoie, cu atât le facem mai mult rău. Mâncatul excesiv se poate transforma în obezitate, boală la fel de întâlnită în cazul câinilor și pisicilor ca și în cel al oamenilor.

Obezitatea nu este nimic altceva decât o acumulare excesivă a grăsimii în organism, care evident va avea repercursiuni serioase asupra sănătății, vitalității și stării de bine a animăluțului nostru. Poate duce la probleme cardio-vasculare, articulare și locomotorii, la diabet zaharat sau probleme de ficat.

Factorii care pot declanșa obezitatea sunt multipli: de la supraalimentație și hrănirea neadecvată folosind mâncare neadaptată vârstei și stării fiziologice a animalului, până la înaintarea în vârstă, sterilizarea și lipsa de mișcare.

De aceea, în primul rând trebuie să te asiguri că alegi o mâncare de câini și de pisici de o calitate premium și care are în componență doar ingrediente naturale. Compania Lenda, originară din Spania, aduce pe piața din România formule de hrană naturală și special adaptate pentru nevoile animăluțelor noastre. Are dozajul perfect de nutrienți în funcție de vârsta, talia sau anumite sensibilități pe care le poate avea câinele sau pisica ta (alergii alimentare, probleme digestive sau urinare) și folosesește doar ingrediente sigure, ce nu conțin organisme modificate genetice, coloranți și conservanți artificiali.

Lenda are și game speciale atât pentru câini cât și pentru mâncarea de pisici cu un aport caloric redus care să ajută patrupedele în cazul în care acestea au depășit greutatea normală. Formula are cu un conținut caloric mai redus dar nu lipsesc nutrienții esențiali, astfel încât animăluțele mai pot da jos din kilograme dar într-un mod foarte sănătos.

Iată ce trebuie să faci tu ca stăpân astfel încât să te asiguri că animalele de companie rămân în parametri optimi de greutate, dar mai ales de sănătate:

  • Stabilește ore de masă cât mai fixe.

Câinii și pisicile adulte trebuie să mănânce de maxim 2 ori pe zi. Între mese asigură-te că bolurile de mâncare nu sunt pline tot timpul și la discreție, ci oferă-le doar cantitatea strictă de care au nevoie. Animăluțele nu mai primesc nimic până la următoarea masă.

  • Respectă indicațiile de hrănire de pe ambalajele alimentare.

Este ușor să ții evidența cantității de mâncare necesară de care au nevoie animalele în funcție de vârsta, rasa și statusul lor fiziologic, consultând și respectând cu strictețe informațiie și cantitățile înscrise pe ambalajele de mâncare de către producători.

  • Nu uita că animalele trebuie să aibă acces permanent la apă cât mai proaspătă.
  • Dacă animăluțul are o predispoziție spre îngrașare încearcă alimentația de tip light, cu un aport caloric mai redus
  • Stabilește un program regulat pentru activități fizice.

Cum spuneam încă de la începutul articolului, este destul de dificil să refuzăm să hrănim cu o porție în plus acei ochi rugători, însă dacă ținem la sănătatea lor, trebuie să rămânem fermi. O dietă echilibrată cu o hrană naturală este suficientă pentru a menține sănătatea animaluțelor noastre și nu ar trebui să cedăm în fața lor. Decât să îi recompensăm cu încă o gustare, ar fi mai indicat să îi răsfățăm cu o porție în plus de joacă sau plimbare.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.