Sursă foto Freepik

Există în general două motive pentru care faci pasul cel mare înspre obținerea permisului de conducere – fie împins de nevoie, fiindcă stai undeva foarte departe și nu dispui de mijloace de transport în comun în apropierea casei tale, fie pentru că iubești mașinile și ai o plăcere nespusă de a conduce.

Indiferent că ai ales să conduci, din nevoie sau din plăcere, trebuie să știi că este absolut necesar să ai o asigurare auto valabilă ori de câte ori te urci la volanul mașinii, că o asigurare CASCO nu strică absolut niciodată și că poți oricând să îți închei o asigurare RCA online, dar la fel și CASCO.

Asigurarea RCA online o poți obține atât de ușor, fără prea mari bătăi de cap și de absolut oriunde dorești. Fără să depinzi de programe de lucru, fără să fii nevoit să mergi la un sediu fizic. Este oricum în avantajul tău să închei orice fel de asigurare auto online, fiindcă fără să îți dai seama vei scuti super mult timp și energie în acest fel.

Dacă ești nehotărât între un RCA și o asigurare CASCO, te anunțăm că ele sunt la fel de importante și utile în momentul în care alegi să conduci propria mașină. Da, ai să spui că un CASCO e facultativ și că nu ai nevoie neapărată de el. Dar, dacă ești la începutul experienței tale de șofer, ar fi bine să te gândești de două ori asupra încheierii unei polițe de asigurare CASCO.

Rămâi în continuare alături de noi și vei înțelege de ce este importantă o asigurare auto, fie ea facultativă în momentul în care abia ți-a câștigat dreptul de șofer și nu numai. Și află totodată cât de simplu le poți încheia pe amândouă online – atât RCA, cât și polița de asigurare CASCO.

De interes:  Blaturi electorale! USR-PLUS, alianță cu PSD?!

Asigurare auto online – e mult mai simplu!

Poți să îți închei atât polița de asigurare CASCO, cât și pe cea de asigurare RCA online. Este facil, simplu și extrem de rapid. Gândește-te doar că eviți cozile, aglomerația din trafic până la reprezentanță și scutești foarte mult timp implicat în tot procesul.

Tot ce trebuie să faci ca să beneficiezi de o asigurare auto online este să îți cauți datele de identificare ca șofer, dar și pe cele ale mașinii tale. Apoi să alegi perioada pentru care vrei să îți închei polița de asigurare auto obligatorie sau facultativă și să vezi pe urmă care sunt ofertele pe care un calculator asigurare auto ți le generează.

Când ești la începutul experienței tale de șofer, te expui mai multor riscuri și chiar și accidente

Știi cum e vorba aia: primul accident nu se uită niciodată! Lasă niște traume și sperieturi pe care, dacă ești mai slab de înger, le vei purta cu tine tot timpul. Și cum accidentele sunt inevitabile, poate că ar fi mai bine să fii precaut, nu doar când șofezi, dar și cu documentele pe care le închei în beneficiul tău.

Alege ca pe lângă asigurarea RCA online, să cauți și oferte de asigurare CASCO. Vei fi surprins să descoperi prețuri super avantajoase pentru perioadele mai lungi de 6-12 luni. Bineînțeles, costurile diferă de daunele acoperite, însă poți să obții chiar și o asigurare CASCO la preț de RCA dacă alegi să te informezi înainte să cumperi.

De interes:  Din ce este facut calculatorul si de ce conteaza componentele acestuia

O asigurare CASCO te vizează direct pe tine, diferit de un RCA care îl despăgubește pe celălalt. Din acest motiv, este recomandat ca înainte să te urci la volan să fii asigurat atât din punctul de vedere al unei polițe de asigurare CASCO, cât și evident din punctul de vedere al unei polițe de asigurare auto obligatorie.

Când alegi o asigurare auto pentru mașina ta, prinzi și curaj să conduci

O asigurare CASCO, pe lângă un RCA îți oferă un strop de încredere să conduci în siguranță. Există persoane, care deși au carnet de conducere, preferă să nu își folosească mașina tocmai din ideea de a nu se buși cu un alt participant la trafic. Și rămân cu permisul de conducere în buzunar și cu mașina în parcarea blocului. Nu e o variantă ideală, îți dai seama. Mai bine închei un CASCO și știi că ești ferit în cazul în care din nefericire se întâmplă să faci o nefăcută în trafic.

Când ești la prima ta mașină, investești cumva și niște sentimente și te atașezi de vehicul

Să presupunem că abia ți-ai luat permisul de conducere și ai reușit să îți iei mașina visurilor tale. Sau poate că nu, dar dispui de o mașină cu care îți faci treaba și te vânturi dintr-o parte în alta a orașului. Fii convins că te vei atașa de mașinuța ta, vei vrea ca totul să fie în regulă și să te țină cât mai mult timp într-o stare decentă, dacă nu perfectă.

De interes:  De la „cârpeli” la șosea fără gropi și „valuri”. Un alt drum județean din Timiș va fi modernizat!

Ei bine, ca să poți să dispui de acest beneficiu, ar trebui să te gândești că o asigurare auto obligatorie, deși necesară, nu este suficientă. De ce? Pentru că ea acoperă doar niște daune externe nevoilor mașinii tale în caz de coliziune. Da, vei putea să îl despăgubești pe celălalt dacă produci un accident, dar ce se întâmplă cu mașina ta? Pe a ta cine o despăgubește?

Și aici intervine necesitatea unei polițe de asigurare CASCO. Cu un CASCO poți sta liniștit că îți vei putea repara mașina și te vei putea bucura de ea un timp mai îndelungat, fără să îți faci griji că vei pompa bani în reparațiile pe care le-ar putea implica un accident rutier.

A fi șofer a devenit o necesitate în anul 2021. Este absolut evident că mașina a intrat ușor-ușor în grațiile tot mai multor cetățeni, fiindcă îți faci treaba mult mai ușor și mai rapid. Nu mai pierzi timpul în mijloacele de transport în comun și nu mai depinzi de nimeni atunci când vrei să pleci pe undeva. Cu toate acestea, când alegi să devii șofer, trebuie să te gândești că e important să îți asiguri bunul, dar și propria sănătate. Așa că alege să închei un RCA sau chiar și mai bine o asigurare CASCO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.