Dezastru la examenul de titularizare în vestul țării! Sute de profesori din Timiș și Caraș-Severin nu au reușit să obțină notă de trecere!

Rezultate triste la examenul de titularizare din Timiș și Caraș-Severin! Mai mult de jumătate dintre profesorii înscriși la testare, în cele două județe, nu au reușit să obțină nota ce le asigura un post la catedră pe o perioadă nedeterminată.

În județul Timiș s-au înscris 1.015 candidați. Dintre aceștia, 153 s-au retras, 147 au absentat, 46 au fost respinși înainte de concurs și doi au fost eliminați. Astfel, un număr de 667 de dascăli au susținut examenul de titularizare. Din numărul total, mai mult de jumătate dintre profesori (54,72%) nu au reușit să obțină nota minimă de trecere, 7. Alți 133 de dascăli nu au reușit să obțină nici măcar 5. 232 de profesori, care urmează să ocupe un post de suplinitor, au primit note între 5 și 6,99. Aproximativ 45% din numărul total de candidați, adică 300 de profesori, au reușit să promoveze examenul și vor putea ocupa un post la catedră pe o perioadă nedeterminată.

De interes:  Cum îți poți forma o rutină corectă de îngrijire a tenului cu produse hidratante?

Patru dintre dascăli au reușit să obțină nota maximă, 10 curat. Dintre aceștia, doi au candidat pentru disciplina Cultura Civică și Educație Socială, unul la Muzică, specializarea Muzică Instrumentală, iar ultimul la Limba și Literatura Română – Pedagogia Preșcolară și Metodica Desfășurării Activităților Instructiv-Educative în Grădinița de Copii.

Jale a fost și în județul Caraș-Severin, unde dintr-un număr total de 248 de candidați care au susținut probele, aproape 70% nu au reușit să treacă examenul de titularizare (173 de profesori). Un număr de 78 de dascăli nu au luat nici măcar nota 5 și în cazul a doi dintre ei le-au fost anulate lucrările.

95 de profesori au obținut note între 5 și 6,99, iar 71 au primit note între 7 și 9,99. Doar doi dascăli din Caraș-Severin au reușit să promoveze examenul de titularizare cu nota 10. Astfel, 30% dintre candidați vor ocupa un post pe o perioadă nedeterminată la una dintre catedrele din județ.

De interes:  7 sfaturi pentru a mentine o relatie de durata

Vă reamintim că pentru a obține titularizare, candidații trebuie să promoveze examenul cu minimum nota 7 la ambele probe. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.