Cum să te răsfeți culinar chiar la tine acasă? TOP 4 idei

Cum să te răsfeți culinar chiar la tine acasă? TOP 4 idei

Pentru a te răsfăța culinar, nu e neapărat nevoie să mergi la un restaurant de lux. Din contră, răsfățul culinar ar trebui să fie ceva normal în casa ta. Abia atunci vei simți cu adevărat plăcerile culinare și te vei bucura din plin de bucătăria ta. Nu este nevoie să faci eforturi mari pentru a obține acest lucru, ci e nevoie de disciplină în ceea ce privește cumpărăturile și câteva cunoștințe în domeniu. 

Iată 4 idei de răsfăț culinar acasă 

  • Aperitive 

De multe ori, acasă nu mai ții cont de aperitive și treci direct la felurile principale. Un aperitiv bun poate constitui un răsfăț culinar, dacă îl și aranjezi frumos. Este plăcut pentru oricine să servească un aperitiv delicios și de obicei poate doar la restaurant faci asta. 

Este simplu să pregătești un aperitiv. E nevoie doar să îți dai seama ce tipuri de aperitive îți plac și să ai în frigider cele necesare. Apoi să le tai pe un platou așa cum îți dorești. Cele mai populare și ușor de făcut sunt aperitivele reci, formate din brânzeturi și preparate din carne, alături de fructe. Încearcă să pregătești măcar un aperitiv pe zi, timp de o săptămână și vei vedea ce răsfățați o să se simtă toți membrii familiei. 

  • Cafea 

Calitatea cafelei este foarte importantă. Probabil nu de puține ori ți s-a întâmplat să lauzi o cafea de la un restaurant în detrimentul celei preparate acasă. Desigur, este cunoscut faptul că aparatura utilizată pentru a face cafea excelentă este una profesională și foarte costisitoare. Însă nu este cazul să investești exagerat în aparatură. 

Încearcă să schimbi ceea ce poți în ceea ce privește cafeaua de acasă. Cel mai simplu este să cumperi o cafea de calitate mai bună. De exemplu, poți alege dintre sortimentele de cafea boabe de pe altex.ro, pe care să o macini proaspăt. Măcinarea proaspătă a boabelor de cafea poate face diferența. 

  • Pâine 

Dacă mănânci măcar 2-3 felii de pâine pe zi, merită să îmbunătățești și acest aspect. Pentru a te răsfăța cu o pâine foarte bună, ai două variante: să o faci acasă sau să o cumperi dintr-un loc unde știi că este foarte bună.

Pentru a face pâine acasă nici măcar nu trebuie să știi să frămânți, deoarece poți adăuga toate ingredientele într-un aparat special de făcut pâine și totul devine simplu. Poți pune diverse tipuri de făină sau semințe pentru ca pâinea să iasă exact așa cum îți dorești. 

  • Vin 

Un vin bun poate salva o masă nereușită și te poate face să te simți răsfățat. 

Încearcă să te interesezi despre ce vinuri sunt potrivite pentru diverse tipuri de mâncare și achiziționează câteva sticle pentru a le avea în locuință. Servește cu masa din când în când câte un pahar de vin bun și te vei simți ca la un restaurant de lux, chiar în casa ta. 

Așadar, poți să te răsfeți culinar chiar la tine acasă, ori de câte ori simți nevoia. Încearcă să prepari aperitive, să cumperi cafea și vin de înaltă calitate și să îți creezi propria rețetă de pâine. Răsfață-te constant, ușor și sigur prin aceste mici metode. 

Sursa foto: unsplash.com

De interes:  Prevenirea bolilor de sezon: ghid complet oferit de medici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.