Cum stii ca un fierastrau pendular este bun?

fierastrau pendular bun

Pentru cei care mesteresc ocazional acasa, un multicutter poate fi unealta perfecta, deoarece ofera o flexibilitate destul de mare, este ieftin si reuseste sa taie, sa slefuiasca sau sa ajute la o multime de alte misiuni de prin casa.

Pentru cei care mesteresc des este important sa aiba cate o scula pentru fiecare activitate pe care o fac. Una dintre aceste scule este fierastraul pendular. Este o scula care ajuta la taierea cu precizie ori de cate ori este nevoie de ajustari prin casa: modificarile mobilierului, amenajari, etc.

Un fierastrau pendular are precizie, poate fi de foarte buna calitate, mai ales daca este achizitionat din magazine de incredere cum ar fi AtelierulTau.ro, insa odata cu precizia vine cu mici compromisuri, cum ar fi faptul ca poate taia doar metale moi, lemn si plastic. Acest neajuns este cauzat de lama de doar 1-2 mm grosime. Pentru micile lucrari de acasa aproape ca nu conteaza faptul ca fierastraul pendular nu asigura taierea metalelor groase sau a foilor de tabla, deoarece poate duce la bun sfarsit aproape orice misiune.

De interes:  Ce-ți trebuie pentru a-ți construi o cariera de fotograf?

Care sunt caracteristicile unui fierastrau pendular bun?

  1. Poate sa isi ajusteze unghiul de taiere, in asa fel incat sa asigure taieri multiple;
  2. Ofera mai multe variante de miscare: atat pendulara, cat si directa;
  3. Are o viteza de oscilatie variabila. In general, viteza de oscilatie este de 2500 – 3000 de rotatii pe minut. Pentru materialele moi este bine sa se foloseasca o viteza de oscilatie mai mare, in asa fel incat taietura sa fie cat mai fina, iar pentru materialele groase si tari este bine sa se foloseasca oscilatii mai mici;
  4. Asigura o adancime de taiere generoasa. In general, adancimea de taiere variaza in functie de materialul ce urmeaza sa fie taiat. Pentru lemn este precizata in centimetri iar pentru metal este precizata in milimetri.
  5. Are un motor puternic. Puterea motorului trebuie sa fie strans legata de adancimea de taiere. Exista mai multe tipuri de motoare pe piata, unele mai puternice decat altele. Cele mai fiabile motoare sunt cele fara perii. Acestea sunt ceva mai costisitoare, insa pot avea o putere de pana la 750W.
De interes:  Investiție cu bătaie lungă! Încep lucrările la o școală veche de peste un secol

Ce trebuie sa mai fie luat in calcul la achizitia unui fierastrau pendular?

Este important sa se analizeze modul de alimentare, deoarece unele fierastraie sunt alimentate prin baterii, in timp ce altele isi iau energia direct de la priza.

De asemenea, este important sa se caute un fierastrau pendular cu o rola de ghidaj cat mai buna, care stabilizeaza lama in momentul taierii in asa fel incat sa nu existe riscul de accidentare sau de lipsa de precizie.

Nu in ultimul rand, trebuie sa se tina cont de brandul fierastraului. Exista o multime de branduri de renume care construiesc fierastraie de cea mai buna calitate. O buna parte dintre acestea pot fi gasite pe atelierultau.ro.

Atunci cand se foloseste un fierastrau pendular nu trebuie sa se neglijeze masca de protectie si alte elemente de siguranta, cum ar fi manusile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.