Uneori, oricât de mult ai încerca, programul de lucru nu îți permite echilibrarea activităților profesionale cu grija față de seniorii importanți din viața ta. Este foarte important ca nevoile lor să fie îndeplinite la timp, așa că soluția constă în plasarea lor într-un cămin privat de bătrâni. Află din articolul nostru care sunt criteriile în baza cărora să-l alegi pe cel mai potrivit. 

Diferențele dintre un cămin și un azil de bătrâni

Este normal să simți îngrijorare pentru starea bunicului sau bunicii tale atunci când te gândești că viața lui va fi în mâinile altcuiva, într-un loc străin. Rețeaua de cămine de bătrâni din București, Affinity Life Cafe, oferă servicii de calitate și o echipă special pregătită să răspundă la orice nevoi ale vârstnicilor – spre deosebire de situația din azilele de bătrâni, care au mai multe lucruri în comun cu un spital, decât un loc plăcut de cazare. 

Într-un cămin privat de bătrâni, confortul acestora este pus pe primul loc. Camerele sunt spațioase și nu trebuie împărțite cu un număr mare de rezidenți. Asistența medicală este oferită în funcție de nevoile fiecărui senior, iar meniul zilnic este personalizat bazat pe recomandările unui specialist. Azilele nu oferă facilități precum organizarea de evenimente de grup, a excursiilor sau plimbărilor în scop terapeutic. 

Într-un cămin de bătrâni, seniorii vor simți apartenența la un grup și vor putea lega relații de prietenie cu personalul sau ceilalți rezidenți. Condițiile de lux în care vor fi cazați, plasarea responsabilității realizării anumitor sarcini pe mâinile altcuiva și compasiunea constantă cu care vor fi tratați și îngrijiți sunt lucrurile care fac diferența principală între un cămin și un azil de bătrâni. 

Cum alegi un cămin de bătrâni – Criterii

Trebuie să ai în vedere dacă vârstnicul drag din viața ta este independent sau semi-independent. În cazul în care suferă de afecțiuni grave sau se află în recuperare în urma vreunei intervenții, nevoile sale vor fi diferite. Într-un cămin de bătrâni, fiecare rezident este tratat în funcție de recomandările medicului. Iată câteva lucruri de care să ții cont atunci când vrei să îi alegi o rezidență permanentă: 

1. Dacă oferă pachete medicale de îngrijire specială

Îngrijirea la domiciliu a seniorilor care suferă de Alzheimer sau incontinență urinară poate fi foarte dificilă, având în vedere că, în primul caz, nu pot fi lăsați nesupravegheați perioade îndelungate de timp. Cercetează dacă locul la care te-ai gândit oferă posibilitatea de personalizare a serviciilor medicale de care va beneficia vârstnicul și dacă există o echipă de profesioniști cu experiență în domeniu pentru ameliorarea simptomelor acestor afecțiuni. 

2. Dacă se află într-o zonă ușor accesibilă din oraș

Chiar și în urma cazării, contactul cu familia va fi la fel de important. Atunci când căminul de bătrâni pe care îl iei în considerare se găsește într-o zonă centrală a Bucureștiului, accesul va fi mult înlesnit și îi vei putea vizita pe cei dragi mai des. Ia în calcul inclusiv priveliștea pe care aceștia o vor avea și spațiul destinat plimbărilor prin apropiere. 

3. Dacă există activități de stimulare cognitivă

Starea fizică de sănătate a vârstnicilor este categoric prioritizată, în special dacă aceștia suferă de anumite afecțiuni. Pe de altă parte, sănătatea fizică și psihică trebuie să meargă mână-n mână pentru rezultate maxime. Este important ca în cadrul căminului să se organizeze periodic serate, petreceri aniversare și alte astfel de evenimente care participă la stimularea cognitivă a acestora, lucru ce le va menține mintea activă și le va crea un tonus bun. 

Ia în calcul criteriile pe care ți le-am adus în vedere și hotărăște împreună cu membrii familiei asupra celei mai bune decizii posibile. 

De interes:  Outfitul de toamnă și DOOM2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.