Reparatiile la masina au devenit ceva curent in ziua de astazi. In primul rand, nici masinile nu mai sunt construite pentru a rezista o viata sau 15-20 de ani, asa cum erau o data. Dincolo de asta, piata abunda de piese auto contrafacute, unele de proasta calitate, astfel incat nu mai poti avea incredere ca o reparatie te va tine cel putin pana la urmatoarea inspectie tehnica anuala.

Acesta este motivul pentru care sfatul nostru este sa va indreptati spre magazinele auto specializate. Aici veti avea in primul rand satisfactia ca veti gasi o gama variata de piese, care sa se potriveasca autoturismului dumneavoastra.

Dincolo de aceasta, un magazin specializat iti ofera si anumite garantii cu privire la produsele achizitionate. Bineinteles, toate acestea comporta si o anumita atentie din partea ta la momentul achizitiei, astfel incat sa beneficiezi de toate avantajele oferite.

Sa vedem insa cateva reguli simple pe care ar trebui sa le urmezi astfel incat sa te feresti de piesele contrafacute si sa achizitionezi doar piese auto de calitate pentru masina ta.

De interes:  De ce toata lumea a inceput sa investeasca in trabucuri din Nicaragua?

Un prim lucru pe care il ai de facut este sa soliciti intotdeauna factura si chitanta pentru produsele cumparate. Acest lucru iti va fi de folos indiferent ca esti persoana fizica sau juridica. De multe ori, din graba sau poate cu intentie, unii comercianti uita sa iti mai elibereze bonul fiscal.

Aceasta este prima si unica ta dovada ca ai achizitionat piesele respective si, totodata, arma ta in cazul in care doresti schimbarea acestora, pentru neconformitate. Se poate ca o piesa sa nu se potriveasca modelului tau de masina.

Fie ai ales-o tu gresit, fie vanzatorul ti-a dat altceva, din neatentie, toate aceste probleme pot fi remediate, in cazul in care ai factura sau bon fiscal. In plus, multi dintre noi circulam cu masina de serviciu sau dorim sa decontam reparatiile pe o anumita firma. Factura si bonul fiscal reprezinta, si in acest caz, singurele documente in baza carora se poate efectua decontarea.

De interes:  Grupare specializată în furtul din magazinele din Franța și Belgia, destructurată! Un suspect, din Timiș!

Piese contrafacute sau aftermarket?

Mai exista insa si alte aspecte ale problemei, atunci cand apelam la un magazin piese auto. Spre exemplu, majoritatea dintre posesorii de masini isi doresc doar piese originale pentru acestea. Sunt insa si situatii in care, pentru a face economie de pret, unii soferi apeleaza la achizitia de asa-numite piese aftermarket, care nu trebuie confundate insa cu cele contrafacute.

Acestea sunt realizate de producatori specializati, potrivite pentru diferite modele de masini, chiar fara sa fie originale. Piesele contrafacute sunt insa cele care au pe ele numele producatorului original, insa in realitate sunt produse in conditii dubioase, singurul care conteaza fiind ambalajul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.