Daca vrei sa iti vopsesti gardul de acasa, sau iti doresti sa vopsesti un perete, cel mai probabil nu vei avea nevoie de un pistol de vopsit profesional . Cu toate astea, ar trebui sa ai in vedere achizitia unui pistol de vopsit destinat utilizarii ocazionale, deoarece te poate scuti de foarte mult timp pierdut si de foarte mult efort.

Cum alegi cel mai bun pistol de vopsit pentru proiectul tau?

In magazinele de profil vei gasi foarte multe variante de pistoale de vopsit. In functie de tehnologia pe care o folosesc, vei putea alege intre doua categorii:

  • pistoalele de vopsit cu aer comprimat;
  • Pistoalele de vopsit fara aer.

Cele cu aer comprimat sunt cele destinate vopsitului profesional, fiind perfecte pentru lucrari de detaliu, cum ar fi vopsitul mobilierului sau vopsitul caroseriei masinii. Pistoalele cu aer comprimat pot fi pe baza de aer sub presiune sau de tip HVLP. Cele din urma nu folosesc presiunea pentru pulverizare, ci cantitatea de aer ce iese din dispozitiv. Pistoalele HVLP nu sunt foarte precise, insa sunt extrem de utile atunci cand trebuie sa fie vopsite incaperi inchise.

De interes:  Ce poți obține apelând la specialișți în managementul reputației online?

Pistoalele fara aer comprimat sunt destinate vopsirii suprafetelor exterioare, cum ar fi zidurile sau gardurile. Acestea folosesc direct presiunea din rezervor a vopselei si se remarca prin preturi mult mai bune.

Ce trebuie sa cauti la un pistol de vopsit?

Cel mai bun pistol de vopsit este cel care iti permite sa il folosesti cu usurinta, acoperind o suprafata cat mai mare intr-un timp scurt. Exista cateva detalii esentiale, precum debitul de vopsire, puterea pistolului, usurinta de manipulare, dispersia vopselei ( o valoare corecta este de 50-100 ml pe minut) sau dimensiunea rezervorului.

Ester foarte important ca alaturi de pistol sa achizitionezi si diverse accesorii care sa ii eficientizeze actiunea:

  • Duze interschimbabile;
  • Dispozitive destinate reglarii jetului de vopsea;
  • kit destinat intretinerii.

De asemenea, este bine sa urmaresti functiile pe care le are pistolul. Una dintre functiile foarte cautate este evacuarea unui jet reglabil, in trepte sau evacuarea progresiva a vopselei. De asemenea, o functie importanta este cea legata de indicarea debitului si cantitatii de vopsea din rezervor.

De interes:  Poftiți la cumpărături! S-a deschis Salonul Industriei Ușoare la Timișoara, cu multe oferte de neratat | Express de Banat

Nu in ultimul rand, poti cauta functia care sa iti permita sa vopsesti in unghi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.