Privită de foarte mulți drept un moft al noii generații de antreprenori, ideea de “coaching” este mai mult decât o simplă interacțiune între doi sau mai mulți indivizi, îmbibată în teorii ce par a fi scoase dintr-un curs predat la ASE. În realitate, coaching-ul se reinventează de la an la an, ajutându-i pe cei aflați în etapele incipiente ale propriei afaceri, pentru a începe cu dreptul aventura lor în acest capitalism 2.0. Este coaching-ul vital pentru un business aflat la început? Noi suntem de părere ca DA. Iată și de ce:
Tehnicile de coaching oferă claritate asupra întregii afaceri
Pentru cei aflați la început de drum, un business coach reprezintă o resursă importantă ce poate oferi claritate, în privința relațiilor pe care aceștia le consolidează cu terții. De exemplu, un coach de negociere îi poate ajuta pe tinerii antreprenori să clarifice anumite aspecte, vizavi de actualele și viitoarele parteneriate cu furnizorii, partenerii sau potențialii clienți.
Mai mult decât atât, un business coach specializat pe tehnici de negociere poate oferi o perspectivă mult mai clară asupra obiectivelor urmărite, în cadrul unei întâlniri de afaceri, precum și a modului în care se gestionează momentele delicate dintr-un meeting important.
Coaching-ul este important pentru stabilizarea afacerii?
În primul an de activitate al firmei nou înființate, multe lucruri se pot îndrepta rapid către o direcție total nefastă pentru stabilitatea acesteia. Tinerii manageri, lipsiți de experiență și mânați mai mereu de acțiuni instinctuale, pot compromite întregul plan de afaceri al firmei respective, chiar și atunci când încearcă să aducă pe linia de plutire întreaga organizație.
Un business coach poate fi o gură de aer proaspăt pentru afacerile aflate în derivă încă din primele luni de activitate, pentru că vin la masa negocierilor cu experiență, spirit analitic, recomandări și sfaturi practice, privind dobândirea acelui punct de echilibru dorit. Ideea de “coaching în negociere’ nu se aplică doar în cazul relațiilor cu care antreprenorii le leagă cu factori externi, ci pot fi utile chiar și în cazul situațiilor delicate din cadrul propriei companii.
Cum poți deveni chiar tu un coach de succes?
Este o carieră ce poate oferi o mulțime de satisfacții celor care aleg să își pună la încercare răbdarea, puterea de convingere, retorica, argumentația etc. Să devii un business coach de succes, mai ales pe o ramură precum cea a negocierilor în afaceri, implică o amplă perioadă de pregătire, în care teoria și practica merg mână în mână, de la începutul și până la finalul unui astfel de curs. Te-am făcut curios? Poti deveni coach in negociere, făcând de pe acum primul pas către acest nou capitol al vieții tale!
Un astfel de curs progresează gradual, de la modul la modul, oferind celor care vor să devină “business coaches” o perspectivă mai mult decât detaliată asupra tehnicilor de negociere, aplicate cu succes chiar și la cel mai înalt nivel. Așa cum spuneam și puțin mai sus, coaching-ul poate fi soluția de salvare pentru un business aflat în faza incipientă, iar învățarea modului prin care poate fi aplicat, pe anumite contexte de business, este astăzi mai simplu de realizat ca niciodată!