Cum sa obtineti cel mai bun pret pentru fierul vechi

Daca aveti de gand sa va reciclati fierul vechi, participati la o etapa importanta pentru protejarea mediului nostru inconjurator fragil, mentinand metalele utilizabile in afara groapelor de gunoi si dandu-le o noua viata. Cu toate acestea, stim ca ati dori sansa de a castiga cea mai mare suma de bani din reciclarea deseurilor. Iata cateva informatii rapide oferite de site-ul www.fier-vechi.net care va vor ajuta sa obtineti cea mai mare suma de bani din aceasta activitate:

Dezmembrati articole din metal

Metalele valoroase se pot ascunde in multe obiecte de uz casnic, de constructie sau de fabricatie utilizate ca instrumente si masini. Acest lucru este valabil mai ales pentru electronice, care pot contine o varietate de metale (inclusiv fire valoroase de cupru) intr-un singur dispozitiv.

Acelasi lucru este valabil si pentru indepartarea izolatiei de la cabluri si fire de cupru.  Greutatea firului de cupru izolat este luata in considerare ca o greutate totala (izolatie si fir), dar plata este mult mai mica.

De interes:  Totul despre accesarea unui credit rapid fără anaf

Identificati deseurile metalice comune

Trebuie sa stiti ce detineti inainte sa il puteti vinde pentru resturi. Cu un pic de cunostinte si unele instrumente, cum ar fi un magnet, acest lucru poate fi foarte util pentru a obtine cea mai mare valoare pentru eforturile de casare.

De exemplu, daca renovati o casa, este important sa cunoasteti diferenta dintre cupru si alama sau aluminiu si otel, astfel incat sa stiti exact tipurile de metale pe care le aduceti pentru reciclarea deseurilor metalice.

Sortati-va si organizati-va metalele

Daca aduceti o cantitate mare de metale amestecate, probabil veti fi platit pe baza metalului cu cea mai mica valoare. De exemplu, daca duceti la un centru de colectare alama si aluminiu amestecate intr-o galeata, ati putea primi doar pretul pe care il are aluminiul.

Cu toate acestea, prin organizarea si separarea metalelor dumneavoastra pe categorii, reciclarea unei incarcaturi de camion de fier vechi va produce cel mai mare profit din timpul investit.

De interes:  Care sunt avantajele oferite de alegerea unei tamplarii PVC?

Curatati metalele

Asta nu inseamna sa scoateti manusile de cauciuc si sa spalati metalele cu inalbitor, ci inseamna sa eliminati toate accesoriile sau vopselele care ar afecta valoarea ponderata a metalului. Preturile cuprului, in special, sunt supuse acestui lucru, deoarece acest metal are cea mai mare valoare.

Urmati fluctuatiile preturilor deseurilor metalice

Acest lucru va va ajuta, de asemenea, sa decideti ce fel de deseuri metalice doriti sa duceti la centrul de colectare a fierului vechi pentru a fi reciclate.

Preturile fluctueaza regulat in timpul unui climat normal de afaceri, dar acestea se schimba mai mult din cauza pandemiei de coronavirus. Exista mai multe resurse online care va pot ajuta sa tineti evidenta schimbarii preturilor si a momentului potrivit pentru a casa metalele. De asemenea, puteti merge la centrul de colectare a deseurilor metalice pentru o estimare a pretului curent pentru fierul vechi.

Contactati companiile producatoare locale

Companiile producatoare locale isi vand, uneori, fierul vechi sau piesele metalice nedorite. Verificati aceste companii din zona dumneavoastra si vedeti daca va vor permite sa le transportati gratuit fierul vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.