Cum să îți stimulezi, să îți detoxifiezi și să îți întărești sistemul limfatic prin drenajul limfatic manual

Physical therapist doing lymphatic drainage for the legs

Sistemul limfatic este adeseori neglijat, iar astfel apar probleme în ceea ce privești toxinele care apar în corp și pe care nu le poți elimina, și imunitatea scăzută. Acest sistem limfatic se ocupă cu excluderea toxinelor și a deșeurilor din organism.

Pentru ca sistemul limfatic să își mențină forma corespunzătoare este nevoie de drenaj limfatic manual. Articolul acesta îți este destinat doar în cazul în care ești interesat de cum să ai o stare de sănătate bună și de cum vei descoperi tehnicii și beneficii ale drenajului limfatic manual.

Ceea ce cuprinde articolul este despre cum sistemul limfatic este un protector al sănătății tale și informații despre acesta. După îți voi spune despre avantajele drenajului limfatic manual. În cele din urmă, va fi vorba despre tehnicile pe care le poți face, cum ar fi masaj pentru drenaj limfatic.

În ce sens este sistemul limfatic paznicul sănătății tale

Corpul tău are nevoie de ajutor pentru ca unele funcții din interiorul organismului să fie îndeplinite, iar sistemul limfatic este cel care îi sare în ajutor. Astfel că, sistemul limfatic este de cele mai multe ori numit paznicul sănătății organismului tău.

Acest sistem limfatic cuprinde țesuturi și ganglioni limfatici care se găsesc în corpul tău, iar limfa se alătură acestor vase. Pentru ca organismul tău să funcționeze fără vreo problemă, este necesar ca lichidul numit limfă să circule corespunzător în corp. Există și câteva roluri esențiale ale sistemului limfatic.

Un prim rol este eliminarea deșeurilor și a toxinelor din corp. Sistemul limfatic are rolul de a absorbi lichidul intestinal, să-l curețe și să-l elimine din organism. Astfel, acest sistem funcționează exact ca și procesul de drenaj pentru a îndepărta substanțele nedorite în afara organismului.

Ganglionii limfatici joacă un rol extrem de esențial și de important pentru sistemul imunitar. Aceștia au în componența sa celule albe, care se găsesc în sânge și care circulă și descoperă virusuri sau bacterii. Așadar, aceștia ajută la găsirea infecțiilor în organismul uman.

Sistemul limfatic se asigură că absorbția pe care o face din intestinul subțire, care implică o absorbție de nutrienți și grăsimi, se face corespunzător. Pe lângă acest aspect, acestea necesită un transport sigur și o distribuție corectă și eficientă.

Totodată, sistemul limfatic ajută la evitarea reținerii de apă în corp sau umflarea excesivă a acestuia. Astfel, cu ajutorul acestui sistem, lichidele sunt distribuite echilibrat pentru a nu exista dereglări care să afecteze organismul.

De altfel, dacă sistemul tău limfatic este unul sănătos nu vei întâmpina infecții sau boli. Așadar, drenajul limfatic manual este necesar pentru detoxificarea sistemului limfatic și pentru a menține starea acestuia optimă.

Care sunt avantajele drenajului limfatic manual

Una dintre tehnicile care sunt terapeutice și care aduce o grămadă de beneficii pentru tot corpul este drenajul limfatic manual. Un prim avantaj al drenajului este stimularea unei circulații limfatice corespunzătoare.

Cu ajutorul acestei stimulări, toxinele care se află în organism sunt eliminate, nu există retenții de apă și fluxul limfei care circulă prin vasele acesteia sunt îmbunătățite semnificativ. Astfel, sistemul limfatic este unul eficient în ceea ce privește funcționalitatea lui.

Un alt avantaj este ajutorul pe care sistemul limfatic îl acordă imunității. Prin această metodă producția de limfocite (celule albe) crește și astfel organismul previne orice boală, virus sau bacterie care vrea să-l afecteze. Acesta produce un fel de scut protector care îl ține la distanță de orice factor nociv care poate să interfereze cu el.

În general, drenajul limfatic manual este folosit special pentru persoanele care suferă de retenții de apă în orice zonă a corpului sau de umflături în zona picioarelor. Prin practicarea acestei tehnici, edemele și umflăturile se reduc drastic și circulația este una corespunzătoare.

Totodată, drenajul limfatic manual este adus și de către terapeut. Acesta îți oferă sesiuni de masaj pentru drenaj limfatic care să te relaxeze și de streseze. Pe lângă că, corpul se relaxează și mintea face la fel. Acela este momentul în care mintea ta gândește limpede sau în care ia o pauză de la prea multe gânduri.

ORHIDEEA Spa, oferă sesiuni de masaj drenaj limfatic la prețuri accesibile și care sunt benefice pentru corpul și mintea ta, astfel îmbunătățindu-ți sistemul limfatic. Cu ajutorul unui masaj drenaj limfatic, presiunea și stresul acumulat vor dispărea, iar liniștea și claritatea se va așterne în corpul tău.

Dacă suferi de boli, precum fibromialgia sau limfedemul, care sunt boli cronice, drenajul limfatic manual este de un ajutor maxim pentru ameliorarea durerilor crunte și a disconfortului care apare de la instalarea unei asemenea boli.

Drenaj Limfatic Manual: Secretul unei Sănătăți Optime și a Pielei Strălucitoare

Unele dintre tehnicile de drenaj limfatic manual

Bineînțeles că aceste tehnici se pot executa și acasă, fără ajutorul unui expert în acest domeniu. Însă, dacă vrei ca masajul pentru drenajul limfatic să fie unul bine executat, satisfăcător și benefic pentru corpul tău, ORHIDEEA Spa îți oferă câteva servicii în această privință.

Masajul facial este unul dintre serviciile oferite de ei. Pe lângă că oferă o satisfacție și o relaxare imensă, acesta ajută tenul de a arăta mult mai strălucitor și sănătos. Masajul facial se execută prin spălarea feței pentru a fi curată și a elimina orice impuritate.

Se aplică o cantitate redusă de ulei esențial și după se masează zona feței, a urechilor și a gâtului cu acesta prin mișcări ușoare. Masajul durează între 5-10 minute sau chiar și mai mult pentru a stimula circulația facială limfatică și de a da un aspect mult mai sănătos feței.

Masajul membrelor este un alt tip de masaj folosit pentru drenajul limfatic manual. Acesta se execută prin utilizarea unui ulei sau a unei loțiuni pe corp. Masajul începe de la degetele de la mână sau de la picioare și merge înspre centrul corpului. 

Masajul se concentrează pe aceste mișcări care stimulează limfa să își continue drumul în zona centrală. Respirația profundă este o altă tehnică pe care poți să o practici, chiar și singur. Această tehnică ajută drenajul limfatic și mai mult.

Pentru a te bucura de o respirație profundă, ia o poziție confortabilă, inspiră prin nas profund și plămânii trebuie să fie umpluți cu aer, iar treptat eliberează aerul pe gură. De asemenea, concentrează-te pe această tehnică și repet-o de câteva ori. Prin practicarea acestor tehnici, sistemul limfatic va fi într-o formă optimă și nu va întâmpina probleme.

De interes:  Luminiţa Jivan nu-i descifrează jocul lui Tăriceanu! „Este de neînțeles!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.