Dacă lucrezi la birou, cu siguranță petreci 6 – 8 ore așezat pe scaun, dar te-ai gândit vreodată cât de important este să ai o poziție corectă în tot acest timp? Nu vorbim doar despre confort, ci și despre sănătatea coloanei și a ochilor tăi, despre felul în care ți se poate modifica poziția corpului în timp și chiar despre productivitate. Iată cele mai importante beneficii de care te poți bucura dacă reușești să adopți o poziție adecvată la birou, atunci când lucrezi.

O poziție corectă la birou este sinonimă cu un confort sporit

Postura corectă la birou presupune să ții capul paralel cu poziția monitorului, gâtul și spatele să rămână drepte, brațele să fie poziționate la un unghi de 90°, iar tălpile să fie lipite de podea. Pentru a adopta cu ușurință și firesc o astfel de poziție corectă și confortabilă, ai nevoie de un scaun de birou ergonomic, special proiectat astfel încât să se muleze cât mai bine pe statura și caracteristicile fizicului tău.

Un astfel de scaun se reglează simplu pe înălțime, este prevăzut cu mecanism TILT care permite un ușor balans al spătarului pentru timpii de pauză și  poate avea tetieră pentru un suport confortabil al capului și gâtului. Unele modele vin cu suport comod de brațe care facilitează menținerea acestora la un unghi de 90 de grade.

Astfel, în alegerea unui scaun de birou trebuie să ții cont nu doar de design, ci și de funcțiile sale ergonomice, pentru că acestea te vor ajuta să păstrezi o poziție corectă la birou, mult mai confortabilă, pe tot parcursul zilei.

Adoptarea unei poziții corecte la birou previne durerile de spate

Când poziția ta este constant greșită la birou (de exemplu, lucrezi aplecat, cu umerii foarte aduși în față și capul apropiat de ecran) inevitabil coloana vertebrală va începe să se deformeze și astfel vor apărea durerile de spate. Pentru a preveni această problemă medicală ce se poate agrava serios, este important să-ți amenajezi un birou ergonomic, cu un scaun reglabil care să-ți permită să respecți poziția corectă atunci când lucrezi.

Poți preveni anumite probleme ale vederii

Poziția incorectă poate determina în mod automat și apariția unor probleme de vedere în timp. De exemplu, atunci când îți faci un obicei în a te așeza prea aproape de monitor sau într-o poziție strâmbă, ochii tind să fie supra-solicitați. Distanța dintre ochi și monitor ar trebui să fie de cel puțin 30-50 cm, iar pe lângă o poziție optimă adoptată, poți utiliza o pereche de ochelari cu protecție împotriva luminii albastre.

Poziția corectă la birou împiedică formarea unor blocaje sangvine

Încordarea mușchilor și blocarea sistemului osos un timp prelungit într-o poziție incomodă și neadecvată sunt lucruri care pot duce la apariția unor grave probleme de sănătate la nivelul întregului sistem circulator. Astfel, sângele nu va mai circula cu aceeași presiune, iar inima și venele nu vor mai transmite aceeași cantitate de oxigen necesară pentru o minte activă și un corp sănătos (ingrediente esențiale pentru o bună productivitate la birou).

În acest mod pot apărea acele blocaje de sânge care pot forma cheaguri și în cele din urmă disconfort major chiar și în derularea unor activități simple, de rutină (boli de inimă, tromboză etc.).

Prevenirea tensiunilor și a problemelor de mobilitate

O poziție necorespunzătoare la birou poate pune presiune intensă asupra oaselor și astfel apare osteoartrita. Mulți din cei care lucrează timp prelungit la birou și nu respectă o poziție corectă, ajung să se ridice cu dificultate din pat sau de pe scaun, să acuze dureri de oase și probleme cu mobilitatea.

Pentru a combate toate aceste probleme de sănătate și productivitate asociate cu o poziție incorectă la birou, îți recomandăm să folosești un scaun ergonomic care te poate ajuta să adopți cât mai natural poziția potrivită de lucru. Caută modelul potrivit și relaxează-te fără griji și, mai ales, fără dureri.

De interes:  Alegerea președinților de consilii județene dintr-un singur tur naște controverse în Timiș. Călin Dobra și senatoarea Alina Gorghiu, opinii diametral opuse!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.