Purificator aer: cum să alegi cel mai bun purificator pentru casa sau biroul tău

Purificatoarele de aer sunt aparate electrocasnice care pot capta și reține substanțele nocive din aerul din casă sau birou. În consecință, filtrul unor astfel de dispozitive, care este contaminat cu poluanți, trebuie schimbat de mai multe ori pe an. În rest, un purificator aer este un ajutor de zi cu zi foarte flexibil și necesită, de obicei, puțină întreținere.

La ce este bun un purificator aer?

După cum sugerează și numele, un purificator aer este responsabil pentru îndepărtarea poluanților precum particule de praf, polen, bacterii sau fumul de țigară din spațiile interioare, pentru a îmbunătăți calitatea aerului și climatul interior. Prin urmare, purificatoarele de aer sunt deosebit de practice oriunde utilizatorii (de exemplu, în centrul orașului) pot doar ventila slab aerul din cauza nivelului ridicat de praf fin.

În plus, persoanele cu alergii pot reduce drastic cantitatea de polen, părul de animale sau substanțe similare din aerul camerei, care sunt periculoase pentru ele, cu ajutorul unui purificator aer și, astfel, își pot îmbunătăți propria sănătate.

Purificatoarele de aer moderne îmbunătățesc calitatea aerului din interior și elimină polenul, gazele, praful fin și alți poluanți. Unele modele sunt capabile să filtreze virușii din aer. Oricine caută cel mai bun purificator aer pentru a furniza automat aer proaspăt acasă sau la birou, trebuie să acorde cu siguranță atenție următoarelor criterii de selecție:

Zona aplicabilă

Unele purificatoare de aer au suficientă putere pentru încăperi mari de peste 80 de metri pătrați, în timp ce altele pot acoperi de exemplu, doar o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Factorul decisiv aici este încăperea în care aerul urmează să fie eliberat de poluanți: un birou în plan deschis sau doar un dormitor mic. Din acest punct de vedere, poate fi selectat cel mai bun aparat de purificat aerul.

Dimensiunea și greutatea

În funcție de cât spațiu este disponibil în birou sau în propria casă, poți alege un dispozitiv de aer mai mare sau mai multe mici. Dacă folosești un singur purificator de aer și vrei să-l folosești flexibil din cameră în cameră sau chiar pe mai multe etaje, trebuie să te asiguri că acesta cântărește cât mai puțin posibil.

Purificatoare de Aer Eficiente pentru Mediu Mai Sănătos în Casa Ta

Metoda de filtrare

În funcție de nevoile tale, care pot fi doar praf sau/și polen, viruși, precum și mirosuri și gaze precum formaldehida, poți alege un dispozitiv cu filtru HEPA. Dispozitivul are notificare automată de schimbare a filtrului pentru a evita degradarea performanței din cauza filtrului murdar. Cei care suferă de alergii vor găsi ceea ce caută ș în purificatorul de aer cu filtru HEPA clasa 13, deoarece filtrează aerul deosebit de bine. Dacă dorești, îl poți folosi chiar și împotriva aerosolilor.

Volumul de operare

Dacă suferi de alergii sau vrei să lași purificatorul de aer să funcționeze continuu din alte motive, trebuie să te asiguri că volumul de operare este scăzut. Nimic nu este mai enervant decât un zumzet puternic în fundal la birou sau în dormitor.

Telecomandă

Din ce în ce mai multe modele oferă posibilitatea de a vizualiza calitatea aerului prin intermediul smartphone-ului și de a porni purificatorul de aer prin aplicație cu o glisare cu degetul sau de a schimba modurile. 

Unii producători fac chiar un pas mai departe și oferă fanilor smart home, opțiunea de control vocal prin Alexa sau Google Assistant. Cu toate acestea, cel mai bun purificator de aer poate fi controlat doar prin apăsarea unui buton și își servește de obicei bine scopul.

Reguli de siguranță

Majoritatea purificatoarelor de aer nu se descurcă bine cu umiditatea ridicată și, prin urmare, trebuie utilizate în băi numai dacă acest lucru este recomandat în mod explicit de către producător în instrucțiunile de utilizare. Dacă dorești să reduci umiditatea acasă sau la birou și să reduci astfel riscul de mucegai, vei găsi cel mai bun purificator și umidificator aer, de la diferiți producători.

Costuri suplimentare

În funcție de model, poate fi necesară înlocuirea completă a filtrului cu unul nou o dată sau de mai multe ori pe an. 

Purificator si umidificator aer

Poluanții și alergenii se pot acumula în casă și la locul de muncă, ducând în cele din urmă la o serie de probleme respiratorii, alergii și o serie de alte probleme de sănătate. Atât umidificatoarele, cât și purificatoarele de aer sunt dispozitive care ajută la îmbunătățirea calității aerului din interior. 

Un purificator și umidificator aer este unic, prin faptul că combină atât tehnologiile de umidificare, cât și cele de purificare a aerului într-un singur dispozitiv, asigurând astfel o calitate optimă mediului interior. 

Adăugând umiditate în aer și eliminând poluanții și impuritățile, aceste dispozitive pot atenua o varietate de probleme respiratorii, de la piele uscată și tuse până la alergii și astm. Sunt deosebit de eficiente în îndepărtarea particulelor ultrafine și a gazelor care pot cauza probleme de sănătate pe termen lung.

Top purificatoare aer

Există numeroase modele de purificatoare de aer disponibile pe piață care încearcă să colecteze poluanții și să-i țină în interior, folosind diferite metode. Dacă ai decis să cumperi cel mai bun purificator aer, există o gamă mare de opțiuni din care să alegi – unele dintre ele combinând și mai multe funcționalități. Prin urmare, iată un top purificatoare aer:

  • Purificator aer cu filtru HEPA: Aceste dispozitive folosesc un filtru HEPA care filtrează particule minuscule precum praful, polenul, sporii de mucegai și unele bacterii și viruși din aer.
  • Purificator aer cu filtre cu cărbune activ: Aceste dispozitive folosesc cărbune activ pentru a îndepărta mirosurile, fumul și compușii organici volatili din aer.
  • Purificatoare de aer UV-C: Aceste dispozitive folosesc lumina ultravioletă pentru a ucide virușii, bacteriile și mucegaiul din aer.
  • Ionizatoare: Aceste dispozitive emit ioni negativi care atrag particulele din aer și le colectează pe o placă colectoare. Cu toate acestea, unele dintre aceste dispozitive pot elibera și ozon, care poate fi dăunător dacă este inhalat perioade lungi de timp.
  • Purificatoare și dezumidificatoare aer: Acestea combină avantajele ambelor tipuri de construcție, curăță aerul și asigură, de asemenea, un aer plăcut încăperii, fără umezeală, eliminând în același timp și mirosurile urâte.
De interes:  Ce rochii să alegi în funcție de vârsta pe care o ai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.