Desi este normal ca intensitatea noii iubiri sa scada un pic de timp, nu este atat de normal ca pasiunea sa se estompeze complet din relatia ta . Da, te vei aranja intr-o rutina confortabila. Si da, vietile voastre aglomerate pot intra in cale.

Poate va intrebati cum puteti fi mai fericit cu partenerul. Atingerea fericirii ca cuplu nu este banala, deoarece casatoriile si cuplurile bine asortate ating un nivel mai mare de satisfactie personala. Mai mult, construirea unui cuplu fericit nu are doar consecinte pozitive asupra sanatatii noastre mintale, dar si asupra sanatatii noastre fizice.

Stiati ca persoanele casatorite au o speranta de viata mai lunga? Un studiu realizat la Duke University a dezvaluit ca cuplurile stabile sunt cu 50% mai putin susceptibile de a muri prematur, ceea ce se datoreaza faptului ca o relatie de cuplu reprezinta o sursa de sprijin in cele mai dificile momente, tinand departe singuratatea si, desigur, genereaza multa satisfactie.

Totusi, secretul nu consta in a gasi „persoana perfecta”, ci mai degraba consta in a invata sa fii fericit ca si cuplu , sa inveti sa te bucuri de compania celuilalt. Atunci cand relatia se transforma intr-o inchisoare sau inceteaza sa fie satisfacatoare, ea provoaca daune psihice si fizice ambilor membri.

De interes:  Curs festiv la Colegiul „CD Loga” din Caransebeș

Vorbeste despre probleme.

Fiecare relatie, chiar si cea mai stabila, se confrunta cu conflicte care pot duce la o criza de cuplu . Cu toate acestea, problemele pot fi o oportunitate de a consolida cuplul si de a consolida legaturile emotionale sau, dimpotriva, pot ruina relatia. Cheia consta in a vorbi despre dificultatile asumarii unei atitudini conciliante si fara a face presupuneri false. Nu uitati ca ascunderea problemelor nu le elimina, dimpotriva, le creste.

Renunta la perfectionism.

Nu mai asteptati ca partenerul (sau dvs.) sa fie perfect. Renunta la atitudinea cu totul sau nimic – „Nu m-ai intrebat despre prezentarea mea astazi, asa ca nu-ti pasa de mine” sau „Nu ai vrut sa faci sex aseara, asa ca nu mi se pare atractiv .“ Nu mai personalizati si generalizati actiunile partenerului. In schimb, acceptati unde sunt. Fii afirmativ comunicandu-ti nevoile si dorintele intr-un mod respectuos. Iarta- ti partenerul. Si mergeti mai departe.

Mai presus de toate, fiti de nadejde . Relatiile, ca viata, au suisuri si coborasuri. Daca sunteti intr-o panta descendenta acum, aveti credinta: lucrurile se pot imbunatati. Pune ceva timp, energie si dragoste in relatia ta. Concentreaza-te pe a fi cel mai bun partener pe care poti fi. Obtineti ajutor daca aveti nevoie. Si vezi pozitivul in partenerul si relatia ta.

De interes:  Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii semnează contractul cu Casa de Cultura a Muncipiului Timișoara

Rupe monotonia

Este intotdeauna plictisitor sa faci aceleasi lucruri. Asadar, luati initiativa de a face diferite activitati si de a trai experiente noi, pentru a va consolida relatia. Planificati un weekend departe de casa, decorati-va camera, vizitati un muzeu, aduceti noutati in dormitor, si mai multe detalii despre cum sa condimentati lucrurile in dormitor. Intr-un cuvant, surprinde-l!

Spargerea rutinei, nu numai ca iti intareste relatia, ci si ca vei continua sa-ti seduci sotul, il vei face sa simta entuziasmul de a trai experiente noi de partea ta.

Angajeaza-te in relatie.

Unul dintre cele mai mari secrete pentru a fi fericit ca cuplu este sa investesti emotional in relatie. Inceperea unei relatii cu frica de angajament si pastrarea rezervelor este ca si cum ai condamna la esec. Dimpotriva, daca amandoi va deschideti emotional si va straduiti sa depasiti obstacolele, relatia va creste. Desi ideea ca iubirea poate face fata tuturor s-a stabilit in imaginatia populara, in realitate un cuplu fericit are nevoie si de o doza buna de angajament si sacrificiu.

De interes:  Top 10 motive pentru infidelitatea masculina

Fii tolerant.

Toleranta este unul dintre ingredientele principale ale fiecarui cuplu fericit. Acesti oameni stiu care batalii trebuie sa lupte si care sunt lipsite de importanta. A fi tolerant implica si acceptarea celuilalt, nu in ciuda defectelor sale, ci tocmai din cauza „defectelor” sale. Sa fii tolerant inseamna sa stii sa ierte si sa intorci pagina fara resentimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.