Țeava este un element cu utilitate foarte mare în orice proiect de construcții. Atât la nivel industrial, cât și la nivel casnic, constructorii se folosesc de țevi pentru a crea instalații sanitare și nu numai. Foarte important pentru versatilitatea și rezistența unei țevi este materialul din care este construita aceasta.

Iar atunci când vine vorba despre materiale din care pot fi construite țevile, inoxul este unul dintre cele mai populare, din motive pe care le vei descoperi pe parcursul acestui articol. Totodată, și forma joacă un rol important. Iată de ce țeava gofrată de inox este o soluție pe care o preferă foarte mulți meseriași și pe care ar trebui să o incluzi și tu în proiectul tău! 

Țeava gofrată de inox: 3 beneficii esențiale

Pentru a fi eficiente și durabile, instalațiile sanitare trebuie să fie construite prin apelarea exclusiv la piese și materiale de cea mai bună calitate. Țeava gofrată de inox se remarcă, în acest sens, atât prin rezistență, cât și prin alte calități. Iată care sunt cele mai importante trei beneficii pe care ți le oferă:

  1. Versatilitate – țevile din oțel sunt utilizate în foarte multe domenii, inclusiv în domeniul comunicațiilor. Cu ajutorul țevii gofrate se protejează cablurile electrice, însă ele pot fi utilizate și pentru crearea instalațiilor de alimentare cu apă, alimentare cu gaz sau pentru sistemele de încălzire prin pardoseală. Nu în ultimul rând, se folosesc astfel de țevi și pentru echipamentele de aer condiționat și sistemele de ventilație. Un rol foarte important îl are țeava gofrată de inox și pentru completarea și punerea în funcțiune a sistemelor cu panouri solare. 
  2. Rezistență sporită – beneficiul versatilității este posibil doar datorită unor alte calități importante pe care le au acest tip de țevi. Este vorba, în primul rând, despre rezistența foarte mare în fața factorilor de mediu. Inoxul este un material care face față foarte bine uzurii și are o rezistență termică impresionantă. Țeava gofrată poate fi utilizată în contact cu elemente care au temperaturi de la -50° Celsius, până la +150° Celsius. De asemenea, țevile nu se deteriorează în cazul modificărilor bruște de temperatură și sunt și rezistente la coroziune. 
  3. Flexibilitate – pe lângă rezistența ridicată la temperaturi extreme și protecția anti-rugină, țeava gofrată de inox se remarcă și prin flexibilitatea sa deosebită. Însăși forma sa cutată este un indicator al faptului că țeava este extrem de flexibilă. De altfel, nu este necesară folosirea vreunul instrument special pentru ca țeava să se îndoaie. Ea poate fi manevrată în funcție de nevoi, fără teama că se va rupe. În plus, greutatea țevilor din această categorie este foarte scăzută. Tocmai de aceea, ele pot fi montate cu ușurință și în locuri dificile și au capacitatea de a se adapta oricarui tip de spațiu. 

Intră pe Shop-Einstal.ro și comandă țeavă gofrată de inox de calitate. Aceasta este disponibilă în diferite dimensiuni și este ideală pentru construirea și montarea instalațiilor cu apă, a centralelor termice și chiar a panourilor solare. Tot acolo vei găsi și accesoriile de care ai nevoie pentru completarea țevilor, precum mufe, piulițe sau reducție din materiale de cea mai bună calitate. 

 

De interes:  Modificări practice la maşină care avantajează fiecare şofer

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.