Dacă în urmă cu o sută de ani, să locuiești chiar și la câteva sute de kilometri distanță de persoane dragi însemna că nu puteai avea aproape nicio legătură cu acestea, evoluția tehnologică din prezent a făcut ca distanța să nu mai fie un impediment în ceea ce privește comunicare și legăturile cu cei dragi.

Însă, faptul că putem călători rapid în orice colţ de lume, a dus, din păcate, la plecarea a tot mai multe persoane departe de familie şi de locul natal, în căutarea unei vieţi mai bune, a studiilor, a unui job mai bine plătit, etc. Motivele pentru care cineva alege să plece la mii de kilometri de familie sunt extrem de diverse, însă problema este alta: cum poţi comunica şi păstra o legătură apropiată cu cei dragi chiar te afli la o distanţă impresionantă?

Dacă nu știi deja, din materialul următor vei afla cum poți păstra legături apropiate cu familia și cu prietenii pe care i-ai lăsat în locul pe care ani întregi l-ai numit și tu acasă. 

Iată ce poți face pentru a păstra o legătură apropiată cu cei dragi 

Atunci când dintr-un motiv sau altul ai ales sau ai fost nevoit să locuiești la distanță mare de cei dragi este destul de dificil să păstrezi o relație apropiată cu cei rămași acasă. Însă, nimic nu este imposibil atunci când îți dorești cu adevărat. Cu un efort minim poți avea o relație apropiată cu familia și prietenii tăi, chiar dacă nu ești fizic lângă ei. 

În primul rând, nu uita niciodată să îți faci timp pentru cei dragi. Chiar dacă există, poate, diferențe de fus orar, dacă nu sunt semnificative, poți încerca să îți stabilești un program cu familia (un interval orar sau anumite zile din săptămână, când atât tu cât și cei de acasă aveți la dispoziție timp liber) în care să vorbiți și să vă vedeți prin video call. 

Din fericire, tehnologia a avansat și în prezent există numeroase programe prin intermediul cărora poți suna cu video (chiar și fără costuri suplimentare, doar cu o conexiune bună la internet) și poți discuta orice cu cei de acasă. Chiar dacă nu va fi la fel ca atunci când iei cina cu cei dragi, faptul că îi vei vedea (și, implicit, și ei pe tine) și îi vei auzi va face ca barierele kilometrilor să dispară, iar tu vei avea parte de o seară pe cinste. 

Nu uita să trimiți cadouri de sărbători, chiar dacă locuiești la distanță. Poți trimite un 

colet internațional apelând la Tabitatour.ro, reușind să îi bucuri enorm pe cei dragi (mai ales dacă ai lăsat acasă părinți sau bunici în vârstă care se vor bucura de orice lucru de la tine) și să le faci o surpriză ori de câte ori îți dorești. 

Indiferent cum ai alege să comunici, fie că o faci prin mesaje text, apeluri video sau audio, este important să menții o formă de comunicare cu cei dragi. Astfel, îți vei face șederea departe de ei mai ușoară, iar faptul că vei vorbi des cu cei dragi îți va da un plus de energie, de care, cu siguranță, ai mare nevoie. 

 

De interes:  Asociața Țara Făgetului încureajează legumicultorii să se grupeze în cooperative

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.