La ce îți pot fi de folos robinetele industriale?

Robinetele industriale sunt dispozitive care sunt utilizate pentru reglarea lichidelor, gazelor și nămolurilor. Debitul de lichide sau gaze poate fi controlat cu ajutorul acestor robinete. Acest lucru se poate face prin țevi și alte căi de trecere prin deschiderea, închiderea și obstrucționarea parțială a pasajului sau țevii.

 

Care sunt tipurile de robinete și la ce sunt ele utile?

Robinetele cu bile 

După cum sugerează și numele,robinetele cu bilă sunt robinete care folosesc o bilă pentru a controla fluxul de substanțe de la o deschidere la altă. Aceste supape funcționează permițând deschiderea, blocarea sau deschiderea parțială a orificiului pentru a regla fluxul de gaz/lichid. Robinetele cu bilă sunt alegerea ideală pentru utilizarea cu gaze, deoarece sunt capabile să ofere o etanșare mai bună. Sunt foarte versatile, deoarece suportă presiuni de până la 700 de bari și temperaturi de până la 200°C, iar dimensiunile variază de obicei între 0,5 cm și 30 cm. Sunt ușor de operat și reparat, deoarece conțin o structură simplă.

 

Robinetele cu gură

Robinetele cu gură sunt proiectate să servească drept supape de izolare. Aceste supape ajută la controlul fluxului de lichid prin conducte. Pentru a porni sau opri curgerea apei sau a oricărui alt tip de lichid, aceste supape sunt fixate pe conducte. Robinetele cu gură sunt utilizate în diverse scopuri și pot fi văzute frecvent în case și centre comerciale. Pentru fabricarea acestor robinete industriale sunt utilizate diferite materiale, cum ar fi oțel inoxidabil, fontă, oțel aliat, oțel forjat etc.

 

Robinetele cu gură sunt folosite fie pentru a opri, fie pentru a porni fluxul de apă. Funcționarea supapelor cu poartă include ridicarea unei circulare a porții dreptunghiulare din calea fluidului. Atunci când supapele cu șarță sunt deschise, nu va există nimic care să obstrucționeze fluxul, deoarece diametrul conductei și poartă au aceeași deschidere. Mărimea supapei poate fi determinată cu acest diametru al alezajului.

 

De interes:  Gandire smart, incalzire fericita!

Robinetele fluture

Supapele fluture sunt proiectate pentru a regla debitul, dar cu capacitate de control limitată. Supapele fluture sunt ușor de acționat prin rotirea unui mâner la 90 de grade. Este alcătuit dintr-un disc metalic în corpul supapei care este poziționat perpendicular pe flux în poziția închis. Reglarea fluxului de lichid poate fi permisă prin rotații intermediare. Supapele fluture sunt configurate să funcționeze electronic, manual sau pneumatic. La Nicometaltub.ro poți găși orice tip de robinet ai nevoie.

 

Acestea pot fi utilizate pentru o gamă largă de aplicații în furnizarea de apă, tratarea apelor uzate, protecția împotriva incendiilor și alimentarea cu gaz, în industria chimică și petrolieră, în sistemele de manipulare a combustibilului, generarea de energie etc. Aceste supape pot fi acționate de mânere, angrenaje sau actuatoare conform nevoilor specifice.

 

Robinetele de reținere

Supapele de reținere sunt cunoscute și sub denumirea de supapă de reținere (NRV). Acestea permit lichidului să curgă într-o singură direcție și împiedică curgerea înapoi a mediilor în sens invers. Scopul supapelor de reținere este de a preveni inversarea fluxului de proces în sistem, ceea ce ar putea deteriora echipamentul sau deranja procesul.

 

Ele se găsesc în mod obișnuit protejând pompele în aplicații lichide sau compresoare în sistemele cu gaz, unde refluxul ar putea cauza oprirea pompei sau a compresorului. Designul de bază al unei supape de reținere reduce refluxul într-o linie.

 

Deoarece au un design mai simplu, pot funcționa fără interacțiune umană și automatizare. Ele se bazează pe viteză de curgere a fluidului pentru a se deschide și închide. Cu cât debitul este mai mare, cu atât supapă va fi mai deschisă până când va atinge poziția maximă, complet deschisă.

 

Piața globală a supapelor industriale este de așteptat să depășească 77 de miliarde de dolari până în 2022, potrivit „Piață globală a supapelor industriale după tip de produs, după aplicație, după regiune, previziuni de concurență și oportunități, 2012 – 2022”. În următorii ani, cererea de supape industriale este anticipată să crească, deoarece acestea sunt utilizate în diferite proiecte comerciale de construcții, proiecte de automatizare și așa mai departe. Creșterea industrializării, extinderea instalațiilor existente au stimulat cererea datorită inovațiilor tehnologice și au stimulat creșterea industriei.

Sursa foto: Shutterstock.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.