Care sunt costurile pentru a construi o casa?

Care sunt costurile pentru a construi o casa

Multi oameni pur si simplu nu-si dau seama cat de multi bani trebuie sa investeasca pentru a construi o casa noua. Va vom prezenta costurile pentru materialele unei case noi. Veti vedea ca, in unele zone, pretul este determinat de materii prime scumpe, iar in cazul altor categorii de constructii este din cauza cerintelor de forta de munca.

Speram ca acest lucru va va ajuta sa intelegeti mai bine costurile de constructie a locuintelor noi si sa nu fiti surprinsi de costurile de constructie neasteptat de mari. Inainte de a incepe constructia propriu-zisa, veti avea nevoie de schita unei case. In acest fel va veti da seama de cantitatea de materiale de care veti avea nevoie.

Structura de lemn – 28.000 de dolari

Nu este surprinzator ca cea mai scumpa parte a constructiei unei case este reprezentata de cadru. Lemnul de buna calitate nu este ieftin si aveti nevoie de foarte mult material. In medie, costa aproximativ 28.000 de dolari pentru a realiza toate incadrarile, barele si invelisurile.

De interes:  Care sunt caracteristicile unui dulap metalic pentru desene si harti?

Structura de lemn reprezinta partile groase care formeaza peretii. Barele sunt suporturile care sustin acoperisul, iar invelisul este placa de lemn care acopera totul.

Fundatie – 17.000 dolari

Inainte de a va putea construi cadrul casei, trebuie sa excavati adanc in pamant pentru a putea construi o baza solida pentru casa dumneavoastra. Odata ce fundatia este finalizata, aveti nevoie de ea „umpluta”.

Acesta este procesul de a pune pamantul si pietrele inapoi in jurul fundatiei pentru a o sustine. Mutarea pamantului si a pietrelor, dar si construirea fundatiei nu sunt deloc ieftine.

Amenajarea 11.500 de dolari

A treia parte cea mai scumpa a constructiei unei case noi este amenajarea. Aceasta include crearea unui gazon nou, deoarece orice urma de vegetatie care a fost inainte acolo a fost distrusa pentru a construi fundatia.

Amenajarea include, de asemenea, crearea unei noi cai de acces, astfel incat sa aveti un loc de parcare cand ajungeti la noua casa, dar si drumuri pavate prin curte.

Ferestre si usi 11.000 USD

Fiecare casa are nevoie de ferestre si usi de calitate. Usile exterioare sunt mult mai scumpe decat usile interioare. De asemenea, veti dori ferestre mari pentru a permite lumina soarelui sa patrunda in casa, economisind totodata banii pentru energia electrica.

De interes:  Medicamentele naturiste - Merita sau nu luate in calcul?

Este nevoie de putina forta de munca pentru a instala ferestrele si usile, dar cea mai mare parte a acestui cost este materialul de constructie.

Instalatii sanitare 11.000 $

Sigur ca este foarte placut sa porniti un robinet si sa aveti apa fierbinte oricand sau sa aveti intotdeaunda apa curenta. Instalarea tuturor conductelor de apa si a instalatiilor sanitare in toata casa necesita un pic de lucru. Ca sa nu mai vorbim de costul materiilor prime care a crescut dramatic in ultimii zece ani.

Pentru a instala toate tevile, nu va fi nevoie de multa forta de munca, insa din cauza crestereii preturilor materiilor prime, instalatiile sanitare, dar si mobilierul din baie reprezinta in medie al patrulea cel mai mare cost al constructiei unei case, estimat la aproximativ 11.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.