Sărbătorile pascale au trecut cu bine pentru cei mai mulți dintre cărășeni. Numărul celor care au făcut excese alimentare sau alcoolice a fost mai mic decât în alți ani, semn că au înțeles ce înseamnă consumul moderat.

Puțin peste 300 de pacienți s-au prezentat zilele trecute la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița. Foarte puțini dintre ei au ajuns pe mâna medicilor din cauza consumului exagerat de alimente sau alcool, după cum anunță reprezentanții unității spitalicești: „În intervalul 26-29 aprilie 2019, au solicitat asistență medicală nu mai puțin de 318 pacienți, dintre care 50 copii, la care a predominat patologia respiratorie. Iar dacă în anii trecuți, cei mai mulți pacienți care ajungeau la Urgențe acuzau probleme digestive, de această dată, cadrele medicale s-au confruntat cu numai 12 cazuri de colici abdominali, din care două de colică biliară, alte nouă – renale și trei enterocolite”.

Pentru că zilele libere nu s-au terminat, medicii au o serie de recomandări pentru a menține numărul problemelor de sănătate cât mai scăzut: „cumpătare în alimentație, consum moderat de alcool, evitarea aglomerației, pentru a nu se îmbolnăvi respirator și evitarea expunerii prelungite la frig și umezeală”.

Și o veste bună din perioada Paștelui, venită tot de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Iepurașul a lăsat la Maternitate o fetiță, cu o greutate de 2,8 kg.

De interes:  Cele mai intalnite tipuri de afectiuni psihice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.