Sărbătorile pascale au trecut cu bine pentru cei mai mulți dintre cărășeni. Numărul celor care au făcut excese alimentare sau alcoolice a fost mai mic decât în alți ani, semn că au înțeles ce înseamnă consumul moderat.

Puțin peste 300 de pacienți s-au prezentat zilele trecute la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița. Foarte puțini dintre ei au ajuns pe mâna medicilor din cauza consumului exagerat de alimente sau alcool, după cum anunță reprezentanții unității spitalicești: „În intervalul 26-29 aprilie 2019, au solicitat asistență medicală nu mai puțin de 318 pacienți, dintre care 50 copii, la care a predominat patologia respiratorie. Iar dacă în anii trecuți, cei mai mulți pacienți care ajungeau la Urgențe acuzau probleme digestive, de această dată, cadrele medicale s-au confruntat cu numai 12 cazuri de colici abdominali, din care două de colică biliară, alte nouă – renale și trei enterocolite”.

Pentru că zilele libere nu s-au terminat, medicii au o serie de recomandări pentru a menține numărul problemelor de sănătate cât mai scăzut: „cumpătare în alimentație, consum moderat de alcool, evitarea aglomerației, pentru a nu se îmbolnăvi respirator și evitarea expunerii prelungite la frig și umezeală”.

Și o veste bună din perioada Paștelui, venită tot de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Iepurașul a lăsat la Maternitate o fetiță, cu o greutate de 2,8 kg.

De interes:  ALERTĂ DE GRAD ZERO. Polițist ucis în misiune de un infractor dat în urmărire! Filtre ale Poliției pe toate drumurile din județ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.