CUM ÎŢI ÎNTĂREŞTI SISTEMUL IMUNITAR ÎN PERIOADA RECE?

 

 Sănătatea trebuie să fie pe primul loc indiferent de vârsta pe care o avem. Pentru a face faţă agenţilor patogeni care ne pot afecta sănătatea, avem nevoie de o imunitate puternică. Desigur, sistemul imunitar face o treabă bună de unul singur, dar în unele perioade, cum ar fi toamna şi iarna, acesta poate fi mai slăbit datorită temperaturilor scăzute şi atunci e nevoie să intervii. Pe maaco.ro găsești, într-un singur loc, peste 1000 de produse, vitamine, minerale şi tincturi, care ajută la întărirea sistemului imunitar de la diverse branduri de renume.

Cât de important este un sistem imunitar sănătos?

Funcţia principală a sistemului imunitar este de a ne proteja organismul de afecțiuni, sistemul imunitar este un mecanism de apărare. Practic acesta identifică neregulile din organism şi declanşează un răspuns imunitar care are datoria de a restabili funcţionarea normală a organismului. Fără protecţia unui sistem imunitar puternic suntem vulnerabili și predispuşi la o serie de afecţiuni.

Care sunt cauzele unui sistem imunitar slabit?

De interes:  Bătaie la un meci de Liga a V-a, în Timișoara! Silviu Bălace, implicat și el!

Printre principalele cauze ale sistemului imunitar slabit se numără stresul, oboseala, lipsa efortului fizic, gândire negativă constantă şi o dietă alimentară dezechilibrată, bazată în special pe grăsimi şi zahăr, care nu oferă nutrienţii necesari unei bune funcţionări a organismului.

Ce putem face să avem o imunitate mai bună?

  1. Odihnă – un orar de somn sănătos ajută în lupta cu boala şi infecţiile, somnul ajută organismul să se recupereze şi este esenţial pentru un sistem imunitar puternic.
  2. Activitate fizică – este un element cheie în menţinerea organismului sănătos şi a unui sistem imunitar mai puternic.
  3. Regim alimentar echilibrat – calitatea alimentelor pe care le consumăm este foarte importantă pentru sistemul imunitar, astfel o dietă bogată în legume şi fructe, bogate în vitamine şi minerale, vor întări sistemul imunitar.
  4. Consumă apă – consumul de lichide este extrem de important pentru o funcţionare optimă a organismului. Consumul scăzut de apă (sub 2 l/zi) provoacă deshidratare, care conduce la o imunitate scăzută.
  5. Renunţă la zahăr – consumul de zahăr provoacă dezechilibre în funcţionarea normală a sistemului imunitar. Înlocuieşte zahărul cu îndulcitori naturali, precum mierea.
  6. Evită factorii stresori – sistemul imunitar este afectat şi de stresul pe termen scurt, dar şi de stresul pe termen lung. Ai grijă de sănătatea ta mintală!
  7. Igiena mâinilor – prin intermediul mâinilor murdare pe care le ducem la ochi, nas sau gură, putem contacta diferiţi agenţi patogeni care ne pot îmbolnăvi. Spală-te în mod frecvent pe mâini cu apă şi săpun.
De interes:  Uz de armă pentru prinderea unui tâlhar din Timișoara. Bărbatul a scăpat!

Uneori însă, eforturile noastre de a avea o viaţă echilibrată, nu sunt de ajuns pentru un sistem imunitar puternic şi avem nevoie şi de un alt tip de suport: cel al suplimentelor alimentare. Toate suplimentele alimentare pe care le luăm trebuie să fie recomandate de un medic pe baza analizelor medicale, altfel riscăm să facem hipervitaminoze şi să ne îmbolnăvim.

Care sunt cele mai importante vitamine şi minerale pentru sistemul imunitar?

  1. Vitamina C – este un excelent antioxidant și întăreşte sistemul imunitar.
  2. Vitamina D – ajută în combaterea infecţiilor respiratorii.
  3. Vitamina A – are efect antiinflamator și mărește rezistența la infecții.
  4. Complexul de vitamine B – necesar pentru buna funcţionare a sistemului imunitar.
  5. Zinc – tratează şi previne răcelile.
  6. Fier – întăreşte organismul şi este adjuvant al sistemului imunitar.
  7. Seleniu – protejeaza organismul de infecții.
  8. Acid folic – ajută la echilibrul sistemului imunitar.
  9. Magneziu – este indicat datorita efectului antistres, antiinflamator, previne apariția depresie și anxietății.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.