Săritură în gol. Cu schiurile. În România, în mod organizat. Află detalii

ski alpin

Schiorii amatori de senzații tari le pot găsi chiar în România, atât pe pârtiile omologate, în cazul schiului alpin, cât mai ales în zonele wild, neamenajate, în cazul schiului de tură și free ride. Schiul este mai mult decât un simplu sport de iarnă (mai precis spus, al sezonului rece). Este vorba de pasiune și dedicare și implică satisfacții de neegalat în alt mod. În plus, sunt create și comunități de schiori, care împărtășesc lucruri de interes pentru tine.

Schi alpin și mai ales de tură și free ride
Dacă te afli în căutare de senzații tari și vrei acțiune pe schiuri, România devine din ce în ce mai ofertantă pentru tine. Dacă practici schi alpin și vrei mai mult de atât, vestea bună este că ai unde să practici schiul de tură sau free ride, în zone cu zăpadă proaspătă (acea powder despre care poate ai mai citit) sau înghețată, pe crestele muntilor sau prin văi abrupte, în zone mai puțin știute sau vizitate, fie într-o stațiune de schi, fie în afara acesteia.

De interes:  Peste 140 de bănățeni, căutați de autorități! De ani întregi!

Mai puțin contează unde, provocări să fie!
Provocări de tipul stâncilor întâlnite și probabil și a săriturilor de 10 metri pe care le poți face, văilor abrupte unde zăpada ține pană la sfarsitul lunii mai, a culmilor domoale care îți astern la picioare peisaje de vis. Spre deosebire de echipamentul de schi pentru alpin, cel pentru backcountry sau free ride diferă, fiind adaptat altor tipuri de solicitări. Vei avea parte de o altă tehnică de schi pentru a rămâne în siguranță. Este garantată multă adrenalină și satisfacții pe care le vei uita niciodată.

Sunt oameni care se ocupă cu asta și chiar trăiesc din asta în România. Aceștia cunosc zone, au experiență, sunt autorizați ca și ghizi montani și sunt pregătiți sa te învețe să schiezi alpin sau backcountry deopotrivă. Mai greu este poate să ajungi să îi contactezi sau să afli mai multe informații despre ei. De aceea tinzi să mergi să schiezi doar acolo unde știi sau unde îți recomandă prima agenție de turism care îți iese în cale.

De interes:  Tot ce trebuie să știi despre RCA cu decontare directă

Platforma online care îți pune muntele sub clăpari

Popularitatea schiului backcountry , respectiv free ride a crescut în primul rând datorită îmbunătățirii echipamentului specific, care a ajuns la un nivel similar cu cel al schiului alpin. Schiurile sunt mai usoare dar mai rezistente, legaturile au cateva sute de grame dar rezistă la solicitări imense, clăparii sunt din ce în ce mai ușori dar mai rezistenți și mai tehnici. Recent s-a mai întâmplat un lucru în România, care te-ar putea interesa: s-a lansat platforma RomanianExperiences.com.

Platforma este locul virtual de întâlnire al prestatorilor de servicii de turism altfel, de sport în natură, de descoperire a României invizibile, cu toți cei interesați de toate acestea, care consideră plictisitor un concediu pe pârtie si vor să se simtă liberi, să vadă peisaje noi, în continuă schimbare, să se dea prin locuri noi care să îi umple de bucurie.

Schiorii interesați să descopere latura mai puțin comercială dar mai plină de natură și adrelanină al schiatului off-piste pot găsi aici ceea ce își doresc. Platforma se adresează tuturor doritorilor de senzații tari și de partea mai sălbatică a României, indiferent de meleagurile din care vin, indiferent de nivelul tehnic de pregatire.

De interes:  Top 3 parfumuri fresh pentru bărbați

Ai aflat mai sus cum se poate să faci o săritură în gol cu schiurile, în mod organizat, chiar aici în România. Dacă ești pasionat de aventură și schi, locul tău este pe această platformă. Iar dacă încă nu te simți pregătit/ă și preferi, totuși, schi-ul alpin pe pârtii cuminți în stațiuni de schi, platforma Romanian Experiences este în continuare potrivită pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.