Cum poți ajuta un animal de la adăpost chiar dacă nu îl iei acasă?

Probabil și tu ai auzit de problema câinilor fara stapan, de faptul că aceștia nu sunt putini și se înmulțesc necontrolat pe stradă, in lipsa unor programe de sterilizare. Există multe organizații non guvernamentale care ajuta animalele abandonate care au urgențe medicale sau care necesită reabilitare și adăpost. Ei bine, aceste organizații au nevoie de sprijinul întregii comunități pentru a-și putea îndepini misiunea si fiecare dintre noi se poate implica sub diverse forme.

Există programe de adopție la distanță?

Da, există! Un astfel de program este desfășurat și în țara noastră de organizația ROLDA care pune la dispoziția publicului un număr impresionant de informații cu privire la ce poți face ca să ajuți un prieten necuvântător chiar dacă nu îl poți lua acasă. Odată ce accesezi site-ul lor te poți convinge de ce este important să adopți la distanță, pe cine poți adopta la distanță, cât de importantă este acestă metodă de adopție și toate detaliile despre procedura de adopție la distanță. Mai mult, persoanele care vor să devină membri ai acestei campanii se vor bucura de discounturi în magazinul fundatiei, cadouri realizate chiar de membrii organizației și multe alte surprize frumoase pe care le-au pregătit.

De interes:  7 motive pentru care sa mergeti la plaja pe litoral

Donaţii prin SMS sau Teaming

 

Aceste micro-donaţii ajută Fundaţia ROLDA să ajungă mai aproape de obiectivele propuse. Prin SMS poţi dona 2 euro lunar cu textul “PRIETEN” la 8845 iar prin Teaming poţi dona 1 € pe lună (sau cât doreşti). Teaming este un instrument online dedicat strângerii de fonduri cu scopul de a ajuta cauzele sociale. Dacă devii Teamer şi donezi 1 EURO/lună, într-un an, ajuţi ROLDA să hrănească un câine fără adăpost o dată pe lună. Oricare ar fi metoda care ţi se potriveşte, important este că poţi ajuta câinii din adăpost fără să faci eforturi financiare!

 

Metode prin care poți ajuta gratis

Pentru că există situații în care nu putem aloca neapărat un buget pentru o cauză socială, pe site găsim și numeroase alte metode prin care să ajutăm fără să fie nevoie să facem o donație în bani. Una din cele mai simple metode este aceea de a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit către asociație, bani care oricum sunt reținuți de stat din veniturile noastre. Pot dona acești bani toate persoanele care au un contract de muncă, pensionarii care au venituri peste 2000 lei și persoanele care au obținut venituri din activități îndependente. Pașii sunt foarte ușor de urmat, trebuie doar să descarci formularul, să îl completezi cu datele personale și să îl trimiți catre fundatie, semnat.

De interes:  Anvelopele All Season: O alegere inteligenta pentru soferii urbanizati?

O altă metodă prin care putem ajuta este sa organizam o strângere de fonduri pentru o anumită cauză cu ocazia zilei de naștere. Pentru cei care sunt activi pe rețelele sociale poate parea cunoscută această metodă. Trebuie să creezi propria pagină de strângere de fonduri pe Facebook, să stabilești un obiectiv și să distribui către cunoștințele tale. Prietenii care doresc să-ți facă un cadou pot face o donație în contul asociației.

Există un program de voluntariat?

Da, poți trimite un mail către cei de la ROLDA dacă ai experiență sau dacă vrei să câștigi experiență pe partea de marketing și grafică. Îți poți asuma diferite sarcini care să ajute fundația să strângă bani pentru activitatea pe care o desfășoară zi de zi. Printre sarcini se pot număra găsirea firmelor care doresc să sponsorizeze adăpostul prin donații, căutarea donatorilor persoane fizice, distribuirea postărilor de pe pagina de Facebook a organizației pentru a ajunge la cât mai multe persoane care nu au auzit despre activitatea acesteia.

De interes:  7 exerciții simple pentru relaxarea și îmbunătățirea vederii

Dacă metodele de mai sus nu s-au regăsit printre opțiunile tale, poți dona oricând o sumă de bani prin sms sau transfer bancar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.