Universitatea de Vest din Timișoara ocupă locul III în topul național. Este rezultatul ultimelor cercetări făcute de „Times Higher Education World University Rankings” pentru anul 2020.

Potrivit datelor, la nivel național în top au fost incluse 9 universități, iar UVT ocupă locul III. La nivel mondial se află printre cele 1.396 de universități de elită. Rankingul a fost realizat de revista britanică „Times Higher Education” (THE) care încă din 2004 se concentrează pe excelența cercetării la scară globală. Evaluarea se face sub aspectul următoarelor cinci dimensiuni: activitatea de predare, activitatea de cercetare, impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări, perspectiva internațională și transferul de cunoștințe către mediul socio-economic. Anul acesta, UVT se poziționează cel mai bine la indicatorul de performanţă care măsoară perspectiva internaţională.

„Mă bucură că eforturile depuse și valoarea academică a comunității noastre sunt demonstrate pe deplin prin clasarea pe podiumul primelor trei universități din România. Acest rezultat nu este un premiu, nu este o gratificație, este o oglindă a devenirii noastre ca universitate europeană de top și un motiv în plus pentru a ne determina să performăm și să avansăm, ca universitate ce își urmează menirea prin dimensiunea educației, cercetării și a prezenței formatoare în viața comunității.”, a declarat prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT.

Alături de UVT, sunt prezente în top toate celelalte universităţi membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi Academia de Studii Economice din Bucureşti.

De interes:  De ce sa citesti copiilor carti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.