Cabinet stomatologic – Servicii de calitate pentru un zambet frumos

Ortodontia este o ramura a stomatologiei care studiaza problemele de aparitie, diagnostic, metode de prevenire si tratare a anomaliilor dentoalveolare. In functie de varsta pacientului, un stomatolog de la un cabinet stomatologic al clinicii Dental Elite ofera tratament ortodontic precoce (varsta copilului de la 5 la 10 ani); tratament ortodontic in adolescenta (de la 11-12 ani); tratamentul ortodontic al pacientilor adulti (peste 18 ani). 

Prima vizita la medicul ortodont se recomanda la varsta de 3-6 ani, inainte de schimbarea dintilor primari cu cei permanenti. La un numar mare de copii se dobandesc probleme dentare ortodontice. Motivele pentru incalcarea dezvoltarii corecte a maxilarelor copilului si, in consecinta, prezenta modificarilor in acestea, pot fi hranirea necorespunzatoare (san si artificiala), predominarea respiratiei orale, pozitia necorespunzatoare a copilului in timpul somnului, boli cronice ale gatului si nasului la o varsta frageda, prezenta unor obiceiuri proaste (utilizarea prelungita a mamelonului, muscarea buzei inferioare, sugerea degetelor sau a obiectelor straine) curbura posturii. 

Prin urmare, tratamentul eficient este imposibil fara un cabinet stomatologie in care se face o analiza de diagnosticare necesara. Diagnosticul cuprinzator reprezinta o gama larga de metode specializate pentru analizarea unui caz specific si elaborarea unui plan individual de tratament.

Cabinet stomatologic – Implantare

Cea mai buna metoda de inlocuire a unui dinte pierdut sau a unui grup de dinti in stomatologie este implantarea dentara. Un implant este o radacina artificiala care este incorporata in osul maxilarului ca suport pentru o singura coroana, proteza sau punte. 

Implantarea dentara ca metoda de tratament are urmatoarele avantaje: nu este nevoie sa se pileasca dintii adiacenti, adesea complet sanatosi, ceea ce duce in continuare la o reducere a duratei de viata a acestora; exista posibilitatea de a refuza fabricarea protezelor dentare amovibile; instalarea de coroane simple pe implanturi, in comparatie cu punti, permite o igiena usoara acasa; prevenirea atrofiei tesutului osos maxilar la utilizarea implanturilor; implanturile dureaza mult mai mult decat puntile traditionale.

Instalarea unui implant dentar este nedureroasa si nu dureaza mai mult de 30-40 de minute. Chiar a doua zi dupa procedura, pacientul nu experimenteaza niciun disconfort si dificultati asociate cu dintii. 

Cel mai adesea, metoda de implantare dentara presupune un tratament in doua etape. In prima etapa (chirurgicala), implantul in sine este instalat direct, in a doua etapa (ortopedica) se instaleaza pe implant o coroana, proteza sau punte. Odata cu trecerea corecta a primei, a doua etapa, de regula, se realizeaza dupa 3-6 luni.

Igiena si prevenire

Curatarea complexa a cavitatii bucale este cheia dintilor sanatosi si pentru un zambet frumos. Inca din copilarie, fiecare om este invatat cat de important este sa protejeze dintii, sa-i perieze de doua ori pe zi, sa viziteze medicul dentist daca exista vreo durere, dar putini vin la dentist doar pentru o examinare de preventive a dezvoltarii bolilor bucale.

De interes:  F5xMedia.ro: Descoperă noul portal de știri fără publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.