Bicicletele de munte – Trenduri pe care trebuie sa le cunosti

 

 

Mtb-urile evoluează mereu, dar acest progres nu este întotdeauna liniar. În aceasta căutare nesfârșită pentru o bicicleta mai bună, există tot felul de drumuri secundare, diversiuni și idei bune (pe hârtie)… dar care nu au prea reușit în lumea reală. În zilele noastre, schimbarea revoluționară va insemna, în general, un ebike, în timp ce bicicletele de munte obișnuite avansează cu îmbunătățiri mai progresive.

 

Deci, încotro se îndreaptă fabricarea de mountain bike-uri în 2023 si 2024? Iată câteva direcții în care vedem bicicletele …în mișcare.

 

Design „curat” și integrare optima

Au apărut mai multe biciclete cu amortizoare ascunse, tije telescopice integrate și solutii de ascundere a cablurilor. De ce se întâmplă asta? Ei bine, ciclismul rutier a împrumutat foarte mult de la tehnologia mountain bike-urilor în ultimul deceniu. Acum este designul de biciclete de munte care urmează tendințele bicicletelor de drum.  Cine știe în ce direcție vor merge bicicletele de munte?

De interes:  Pas întins spre medalii! Mărşăluitorii reşiţeni, de 11 ori pe podiumul Naţionalelor de la Buziaş

 

Avantajul este că bicicletele arată foarte curate atunci când ascunzi cablurile în cadru. Dezavantajele includ întreținerea mult mai complicată și, adesea, costurile mai mari.

 

Revenirea bicicletelor bune la prețuri accesibile?

Bicicletele de tip mountain bike se scumpesc. Chiar tot mai mult. Dar nu trebuie să fie asa! Exista si modele care arata că puteți face o bicicletă foarte bună la un preț rezonabil.

 

Preturi mai pamantesti?

Partea inversă este că bicicletele de top devin încă – cumva – din ce în ce mai scumpe. Scott, de exemplu, tocmai a lansat un Scale de 14.000 USD, bogată din punct de vedere astronomic, care este doar o bicicletă de cross country hardtail. Integrarea este costisitoare, mai ales atunci când necesită piese electronice de suspensie de înaltă tehnologie. Și, deoarece toate tipurile de componente caută o modalitate de a se deosebi făcând ceva sclipitor și „nou”, fiecare piesă a bicicletei devine mai scumpă.

 

Acest lucru nu are un efect doar asupra bicicletelor de top. Aceste prețuri se normalizează și pot duce la creșterea prețurilor medii.

De interes:  Alina Vuc, o eroină modernă! De 1 Decembrie, valoroasa luptătoare reşiţeană a intrat în pielea... Ecaterinei Teodoroiu!

 

Tije de sa telescopice, mai lungi și mai late

În timp ce standardele în continuă schimbare par să se fi stabilit în ciclismul montan, există unul nou care câștigă acțiune și …din motive întemeiate. Este vorba despre tijele telescopice cu diametru mai mare de 34,0 mm. Standardul mai larg ajută la îmbunătățirea performanței și durabilității.

 

Viitorul eMTB

Cele mai mari schimbări care vin sunt legate de construirea bicicletelor de munte …electrice. Mărcile sunt încă foarte dornice să scoată biciclete electrice mai noi și mai bune și este probabil că acest lucru nu va dispărea în curând. Avantajul este că bicicletele sunt din ce în ce mai bune.

 

eMTB devine ceva specific

De ani de zile, majoritatea mărcilor de biciclete au lucrat pentru a avea un eMTB. Bicicletele erau grele, așa că avea sens ca majoritatea acestor eMTB să fie biciclete de drum sau de enduro pentru călătorii mai lungi, unde greutatea era mai puțin o problemă. În viitor, doar a avea un eMTB nu va fi suficient. Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, mărcile restrâng utilizarea  bicicletelor lor electrice pentru a imita mai bine bicicletele lor obișnuite. Motoarele ușoare și bateriile mai mici fac posibilă crearea de biciclete e-cross country adecvate.

De interes:  Top 5 Sfaturi pentru amatorii la pariuri

 

Vezi acum oferta online Supremebikes.ro si alege un montainbike potrivit!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.