Masina este un bun pe care il folosim zilnic, iar utilizarea zilnica inseamna uzura. Din pacate, daca ai masina de cativa ani nu poti avea pretentia sa arate ca la inceput. Fie ca a stat in soare foarte mult, ai atins-o de o bordura sau de un gard sau ai trecut pe o strada cu pietre, iar acestea au ajuns pe caroserie, la un moment dat este posibil sa ai nevoie de o revopsire. Procesul de vopsire auto poate sa fie destul de dificil insa. Este adevarat ca destul de multi oameni incearca sa il faca singuri: isi cumpara un pistol de vopsit , citesc cateva ghiduri pe internet si dau drumul la treaba. O astfel de solutie este recomandata doar daca masina ta este foarte veche sau vrei sa transformi o astfel de operatiune intr-o meserie. In caz contrar, cel mai recomandat este sa mergi la o echipa de experti. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa te informezi inainte insa. Atunci cand mergi cu masina la vopsit este bine sa stii cateva lucruri despre modul in care va decurge intreaga experienta.
Care sunt pasii vopsitului?
Primul pas consta in pregatirea masinii. Aceasta se slefuieste, se degreseaza si beneficiaza de o corectie a crapaturilor din caroserie prin adaugarea de kit. Aceste actiuni se fac la 18-20 de grade Celsius.
Urmatorul pas este adaugarea unui kilogram de fuller, dupa care este necesara o alta degresare.
Daca masina este degresata, se incepe aplicarea vopselurilor. Va trebui sa fie aplicat un email acrilic ce necesita uscarea in cuptor, dupa care urmeaza vopseaua de suprafata.
Toti acesti pasi dureaza destul de mult, asadar, atunci cand te hotarasti sa iti vopsesti masina trebuie sa te astepti la cateva zile fara ea.
Vrei sa vopsesti singur masina? Iata ce trebuie sa stii!
Daca nu te sperie ideea de a incerca singur si de a gresi, este bine sa respecti o serie de pasi:
- Respecta cu strictete raporturile recomandate de producatori atunci cand vine vorba despre amestecarea vopselei cu diluant;
- Achizitioneaza un pistol de vopsit de foarte buna calitate, care sa poata aplica vopseaua in mod uniform, intr-un timp cat mai scurt;
- Vopseste in mai multe straturi. Este bine sa aplici 3-4 straturi pentru rezultate foarte bune;
- Dupa ce s-a uscat vopseaua, aceasta trebuie sa fie finisata cu un buffer. Finisarea se face cu miscari circulare si cu foarte mare atentie.