Ce este o lampă de albire dentară?

Principalul avantaj al utilizării unei lămpi de albire dentară, este că nu amenință sănătatea pacientului. Această metodă a trecut toate testele și este considerată una dintre cele mai sigure. Razele pe care le reproduce o lampă albire dentară trec printr-un filtru special a cărui sarcină este să neutralizeze efectele nocive ale undelor infraroșii și UV. Deci, suprafața smalțului este expusă la o temperatură nu mai mare de 37,6  grade C. În plus, pot fi remarcate și alte avantaje ale acestei proceduri. Ar fi greșit să spunem că albirea dinților cu o lampă LED are loc datorită luminii produse de aceasta. De fapt, lumina nu poate afecta smaltul dinţilor. Utilizarea sa are ca scop crearea unei reacții chimice între natura aplicată și pigmenții care se află în interiorul smalțului.

Lampa albire dentară – Avantaje

O formulă specială de gel acționează ca reactiv, cu o concentrație mare de peroxid de hidrogen. Datorită expunerii la lumină, începe să formeze o formă specială de oxigen cu o acțiune foarte activă, care pătrunde în țesutul dintelui, oxidând pigmenții. Astfel, lumina care vine de la o lampă dentară este un fel de catalizator care stimulează un proces chimic. Principalul avantaj al acestei proceduri este cea mai scăzută temperatură a undelor luminoase. Acest lucru permite ca procedura de albire să fie efectuată fără durere pentru pacient și nu dăunează smalțului dentar.

De interes:  Cum stii ca un fierastrau pendular este bun?

Lămpile LED pentru albirea dinților au început să fie folosite în stomatologie nu cu mult timp în urmă, dar și-au demonstrat deja siguranța și eficacitatea. Lampa reproduce o radiație luminoasă puternică din spectrul albastru, care activează reacțiile chimice care apar în smalțul dinților, sub acțiunea peroxidului de hidrogen. Avantajul incontestabil și principala diferență dintre lampa LED și alte lămpi foto, este că țesutul dentar nu se încălzește în timpul procesului de albire. Ca urmare, pacientul nu simte disconfort și smalțul nu este distrus. În același timp, experții notează eficiența ridicată a utilizării unei lămpi de albire, această tehnică ajută la albirea dinților de la 3-4 până la 10-12 tonuri.

Cum se efectuează procedura de albire a dinților cu o lampă?

Albirea dinților cu lampa de albire dentară durează aproximativ o oră și se realizează în mai multe etape. Procedura este efectuată de medic, într-o clinică dentară și numai cu o cavitate bucală sănătoasă a pacientului. Prezența oricăror probleme dentare este o contraindicație pentru procedură. Înainte de procedura de albire, este necesar să se efectueze o curățare profesională a dinților, pentru a îndepărta placa și tartrul. Procedura de albire cu o lampă se efectuează în trei seturi de 10-20 de minute. În timpul procesului de albire are loc o oxidare rapidă atât a petelor de suprafață, cât și a celor profunde ale substanțelor care colorează dinții. O lampă albire dentară folosește lumină rece, care elimină supraîncălzirea țesuturilor dinților și, ca urmare, apariția hipersensibilității dinților. Efectul durează până la șase luni, apoi procedura poate fi repetată.

De interes:  Alertă pe Semenic! Tânăr de 26 de ani, rătăcit pe munte

Datorită designului bine gândit, dispozitivul ocupă foarte puțin spațiu. Este ușor de operat și rezistent la apă. Lampa albire dentară funcționează la tensiune joasă ceea ce o face sigură de utilizat. Cronometrul digital arată în ce stadiu se află procesul de albire și stinge automat lampa după finalizarea procedurii. Sistemul de răcire controlează funcționarea lămpii, permițându-i să funcționeze la eficiență maximă. Un cip de memorie special stochează timpul total de funcționare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.