Energia verde este calea viitorului, o cale pe care si Romania o imbratiseaza pe deplin, inca de cand energia a fost disponibila pe teritoriul tarii. Energia regenerabila poate lua multe forme, insa Soarele este elementul preferat, deoarece nu impune riscuri, iar gratuitatea este disponibila tuturor celor care detin un panou fotovoltaic.
Insa un parc fotovoltaic este capabil sa produca indeajuns de multa energie pentru a ilumina un oras intreg. Parcurile fotovoltaice sunt sisteme care capteaza energia solara si o transforma in energie electrica folosind celule solare (fotovoltaice).
Oferim consultanta initiala pentru a stabili daca cerintele voastre si solutiile noastre se potrivesc bine, proiectam si realizam studii personalizate, pregatim solutiile adecvate si punem in functiune lucrarile necesare pentru instalarea parcului solar.
Energia electrica rezultata poate deveni o sursa de venituri, deoarece companiile vom achizitiona energia pe care o produceti, pe o perioada lunga de timp, la un pret mai mare decat media pietei, si o vor vinde pe piete specializate.
Parcurile solare necesita intretinere pentru a avea rezultate bune pe termen lung. Fara ea, productivitatea parcurilor scade pe termen mediu si lung. Asigura servicii de intretinere si exploatare, si corecteza energia reactiva. Energia reactiva este energia pe care nu o puteti folosi pentru consum, dar care apare totusi pe factura.
Un parc solar are in mod normal o durata de viata de 25 de ani, care poate fi prelungita prin asigurarea de intretinere profesionala care beneficiaza de energia verde.
Exista motive intemeiate pentru a alege energia verde fata de celelalte tipuri de surse si din ce in ce mai multe persoane si companii incep sa vada beneficiile cand devin ecologice.
Faptul ca electricitatea verde nu are costuri de fluctuatie, cum este cazul energiei electrice conventionale produse din sursa, are ca rezultat stabilitate, predictibilitate si, implicit, o planificare bugetara precisa pe termen lung. Exista, desigur, multe alte argumente in favoarea energiei verzi si pe acestea le gasiti mai jos.
Energia fotovoltaica este energia verde obtinuta dintr-o sursa primordiala: radiatia solara. Nu genereaza poluanti, este ieftina si de inalta calitate. O tensiune constanta la nivel optim poate fi asigurata din surse naturale fara a deteriora natura.
Un panou solar este un dispozitiv care transforma razele solare in energie electrica. In interiorul panourilor sunt celule solare. Aceste celule sunt facute din plachete de siliciu. Siliciul este al doilea element cel mai abundent din scoarta terestra. Este un solid foarte dur si cristalin. Utilizand razele soarelui, putem crea energie regenerabila prin panouri solare.
Stiinta din spatele panourilor solare este simpla. Ele permit fotonilor/particulelor de lumina sa treaca si elibereaza electronii de atomi. Aceasta genereaza un flux de energie electrica care poate fi stocata si utilizata pentru a crea energie. Panourile solare au, de asemenea, unitati mai mici numite celule fotovoltaice – multe celule legate intre ele pentru a crea o singura placa. O celula fotovoltaica transforma lumina solara in energie.
Fermele solare, denumite parcuri solare, sunt instalatii solare la scara larga. De obicei, functioneaza ca centrale electrice destul de asemanatoare cu centralele pe gaz natural. Spre deosebire de panourile solare rezidentiale, fermele solare isi instaleaza panourile solare in pamant pe suprafete mari de teren. Panourile absorb soarele toata ziua si concentreaza energia pe un receptor umplut cu sare topita. Cand sarea ajunge la 550 de grade Celsius, stocheaza energia sub forma de caldura, astfel incat sa fie gata atunci cand este nevoie. Caldura va transforma apa in abur atunci cand o retea are nevoie de energie.
Fermele solare produc energie sigura si produsa local. Acestea vin cu mai multe beneficii care v-ar putea determina sa cumparati panouri solare.
Terenul unde sunt construite fermele solare poate oferi un habitat mai bun pentru animale si plante. De cele mai multe ori, zona din jurul unei ferme solare este iarba si este sigur pentru animalele salbatice locale sa se hraneasca intre randurile de panouri.
Fermele solare au un randament ridicat al investitiei. Puteti economisi la factura de energie electrica, iar costurile de intretinere sunt mici.
Panourile solare nu au piese mobile, piesele pe care le au sunt instalate in interiorul unor cutii izolate fonic. Zgomotul nu este o problema la fermele solare.
Ele reduc emisiile de carbon. Fermele solare creeaza energie curata care nu dauneaza mediului.
Instalarea sistemelor solare creeaza energie solara curata, regenerabila si usoara pentru portofelul dvs. si pentru mediu! Oamenii de stiinta prevad ca energia solara va contribui in curand la aproape un sfert din energia lumii.
Dupa cum am mentionat anterior, energia solara nu necesita nicio sursa externa pentru a functiona, astfel incat costurile sale de intretinere si productie de energie sunt practic zero. Singurul cost asociat cu utilizarea energiei solare este fabricarea si instalarea componentelor. Asta inseamna ca, in ciuda investitiei initiale mari, nu exista costuri suplimentare asociate cu utilizarea acestuia, astfel incat instalatia este recuperata rapid.
Pierderile in timpul transportului si distributiei energiei cresc odata cu distanta dintre punctele de productie si de aprovizionare. Desi aceste pierderi nu sunt foarte mari, ele afecteaza performanta instalatiei in zonele dens populate.
Usurinta si simplitatea instalarii inseamna ca poate fi instalata aproape oriunde, profitand atat de spatiile verticale, cat si de cele orizontale fara o utilizare specifica. Acest aspect, alaturi de modularitatea si flexibilitatea sistemului, faciliteaza montarea proiectelor solare la scara redusa cu avantajul in plus ca instalatia poate fi extinsa in functie de necesitati la un moment dat.
Pe de alta parte, odata cu instalarea individuala a panourilor fotovoltaice pe acoperisuri, distantele se reduc drastic, crescand eficienta sistemului electric. Dupa cum putem observa un parc fotovoltaic este o invetitie ideala pentru antreprenorii lcoali sau pentru autoritarile care se ocupa du dezvoltarea energiei electrice!