Avantajele masinii de debitat metal

In trecut, cel mai bun mod de a taia metalul era sa folosesti o roata de taiere abraziva, montata pe un ferastrau circular conventional. In timp ce acest lucru a functionat, a fost ineficient, costisitor si consumator de timp. Astazi, o masina de debitat metalul poate fi folosita pentru a taia metalul extrem de facil.

Masina de debitat metal poate taia produse feroase sau neferoase, dar si alte materiale sau semifabricate, pentru a obtine produse finite din acestea, prin indepartarea aschiilor cu o unealta de taiat. Toate masinile de taiat metale sunt clasificate in functie de anumite caracteristici, in functie de tipul procesului tehnologic, de instrumentul de taiere si de aspectul masinii.

Lama de taiere a unei masini de debitat metal, special conceputa, ofera o taiere mai neteda a metalului si nu incalzeste metalul la fel de mult ca un disc abraziv. Lama masinii de debitat metal in sine taie metalul mai repede decat un ferastrau circular conventional, desi lama masinii de debitat metal roteste, de fapt, lama mai lent decat un ferastrau circular conventional.

De interes:  Timișul are șapte sportivi care participă la Jocurile Europene de la Minsk. Concursul îi poate trimite la Jocurile Olimpice de la Tokio!

Avantajele masinii de debitat metal

Unul dintre principalele avantaje ale masinilor de debitat metal este economia de costuri. Discul abraziv se toceste foarte repede si deseori este nevoie pentru a fi inlocuit. Inlocuirea are loc de obicei dupa mai putin de 75 de utilizari, in timp ce cu o lama de taiere a masinii de debitat metal, se pot face cateva mii de taieturi inainte de a fi necesara inlocuirea. Nu este surprinzator faptul ca lamele de taiat metale sunt mai scumpe decat o roata abraziva, dar deoarece roata abraziva trebuie inlocuita mult mai frecvent, costul unei lame a masinii de debitat metal, per total, este mult mai rentabil.

O masina de debitat metal permite utilizatorului sa faca mai multe taieturi, cu mai putina asteptare pentru racire. Lama de taiere pentru metal nu incalzeste partile metalice la fel de mult ca o lama abraziva si, deoarece lama masinii de debitat metal se roteste mai lent decat un ferastrau circular conventional, lama creeaza mai putina frecare, care la randul sau creeaza mai putina caldura. Acest lucru are ca rezultat o tranzitie mai rapida de la taiere la urmatorul pas in procesul de prelucrare a metalelor. Deoarece o lama de taiere din metal nu creeaza la fel de multa bavura ca o roata abraziva, este nevoie de mai putin timp pentru a prelucra piesa taiata dupa taiere.

De interes:  De ce weekend-urile ploioase sunt defapt cele mai tari ?

Viziteaza magazinul online Gradenia care este bine aprovizionat cu scule electrice pentru profesionisti si amatori.

In plus, exista un alt avantaj de a folosi lama de la masina de debitat metal, pe langa viteza de rotatie mai mica. Taierea metalului, prin insasi natura sa, face ca bucati mici de metal sa zboare din piesa taiata. Aceste resturi metalice pot patrunde in carcasa motorului unui ferastrau circular conventional, provocand defectarea sculei. Masina de debitat metal este conceput pentru a impiedica astfel de resturi sa patrunda in carcasa motorului si in alte parti mobile care pot fi afectate de particule straine. Unele masini de debitat metal au chiar si sisteme speciale de colectare, care aduna resturile metalice inainte ca acestea sa intre in mediul de lucru.

Citeste despre: Alegerea unei motosapatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.