Atractii turistice pe care nu ai voie sa le ratezi in judetul Arges

Ai vizitat pana acum tinuturile argesene? Daca nu, iti recomandam sa o faci cat mai curand, acest judet adapostind o sumedenie de atractii turistice interesante ce abia asteapta sa fie descoperite.

Iata ce trebuie inclus intr-un itinerariu de calatorie in judetul Arges:

​Transfagarasanul

Denumit de mai multe publicatii “cel mai frumos drum din lume”, Transfagarasanul este, fara dubiu, un drum spectaculos ce trebuie strabatut cu masina cel putin o data in viata. Acesta serpuieste printre Muntii Fagaras, legand doua regiuni istorice, Transilvania si Muntenia. Se intinde pe 90 de kilometri si avea sa fie construit de catre armata romana intre anii 1970-1974, masurand cel mai inalt punct la Balea Lac, unde altitudinea este de 2034 de metri.

​Cetatea Poenari

Adevarata fortareata a lui Vlad Tepes, aceasta este una dintre cele mai impresionante cetati de la noi din tara, oferind o priveliste de poveste asupra Muntilor Fagaras, Cheilor Argesului si Barajului Vidraru. Pentru a o vizita, trebuie sa urci 1480 de metri, insa merita tot efortul!

De interes:  Speakerii motivaționali păcălesc oamenii?

​Barajul Vidraru

O calatorie in judetul Arges necesita o oprire si la Barajul Vidraru. Lacul de acumulare Vidraru dateaza din 1965 si acopera o suprafata de 893 de hectare. Barajul a fost ridicat pentru a aduna raurile Buda si Capra in scopul de a preveni inundatiile, dar si pentru a produce energie electrica.

Barajul Vidraru este, de asemenea, unul dintre locurile preferate ale pasionatilor de sporturi extreme de la noi din tara. De pe zidurile inalte ale barajului, care masoara 166 de metri, multi dintre cei care incearca senzatii tari se arunca in gol, fiind tinuti de o coarda.

​Manastirea Corbii de Piatra

Un alt obiectiv turistic din Arges ce nu trebuie ratat, Manastirea Corbii de Piatra este cea mai veche manastire rupestra din Romania, datand inca din secolul al XIV-lea. Situat in localitatea Jgheaburi, lacasul de cult a fost sapat in stanca dura, la constructia acestuia folosindu-se doar dalta si ciocanul. O legenda spune ca unul dintre locurile amenajate aici ar fi fost folosit de catre domnitorul Neagoe Basarab ca tribunal in aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.