In orice gospodarie exista elemente din lemn. Unii isi construiesc intreaga casa din acest material, altii doar podul, gardul sau alte dependinte. Daca ai constructii din lemn, un lucru este cert: trebuie sa il tratezi. Multi oameni apeleaza doar la  ignifugare acoperis sau la tratament impotriva carilor pentru lemnul interior. Conform celor de la http://www.ignifugare-anticari.ro, tratarea lemnului trebuie sa se faca pentru absolut toate elementele din lemn pe care le ai in casa.

Care sunt etapele de tratare a lemnului din gospodarie?

1.Curatarea suprafetelor din lemn. Toate impuritatile, prafur si substantele acumulate pe acestea trebuie sa fie indepartate. In functie de nevoi, se poate folos o suprafata degresanta sau o simpla perie si apa.

2. Slefuirea. Inainte de a fi tratat, lemnul trebuie sa fie slefuit cu un smirghel. In felul acesta ii sunt evidentiate foarte bine fibrele si sunt eliminate urmele de vopsea si de lac, in cazul in care a mai fost vopsit.

De interes:  Alertă! O adolescentă a dispărut de la Centrul de Plasament din Recaș

3. Aplicarea unui grund. Grundul este o substanta care acopera toti porii de pe lemn si le permite substantelor cu care urmeaza sa fie tratat sa adere mai bine. De cele mai multe ori, grundul contine si o serie de substante fungicide si insecticide, asadar ofera o protectie foarte buna.

4. Aplicarea substantei de protectie. Se pot aplica substante precum bait, lac sau lazura, dar si diverse substante cu proprietati ignifuge sau hidrofuge. Scopul principal este acela de a face constructia sa reziste cat mai mult la factori externi cum ar fi focul, apa sau inghetul-dezghetul repetat.

In general, tratarea lemnului trebuie sa fie facuta de catre o echipa de profesionisti, deoarece pot sa apara o multime de particularitati. Daca materialul este vechi, acesta poate sa fie atacat de insecte, poate sa aiba parti mucegaite sau sa fie decolorat. Tocmai de aceea, de multe ori este nevoie de actiuni suplimentare care sa il improspateze si sa ii sporeasca rezistenta.

De interes:  Relaxare la cinema, în zilele de sărbătoare. VEZI AICI programul pe întreaga săptămână

Un lemn bine tratat va rezista foarte mult timp si va avea proprietati excelente in cazul unor cutremure sau a altor factori externi nu tocmai placuti. Tocmai de aceea, atunci cand iti construiesti o casa este bine sa acorzi o atentie sporita acestui aspect si de asemenea, sa aloci un buget decent pentru asta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.