Alegerea costumului de baie, în funcţie de ţesătură

Odată cu venirea sezonului cald, orice femeie îşi doreşte să facă plajă şi să se relaxeze. Acesta este un motiv bun pentru a completa garderoba cu un nou costum de baie. Însă un costum calitativ, pe lângă decorarea corpului trebuie să-și protejeze pielea de ultraviolete. Aşadar, materialul reprezintă un criteriu important în alegerea costumului de baie. De reţinut că, nici o țesătură nu este mai bună decât alta, dar au atribute diferite, făcându-le mai potrivite pentru utilizări diferite. 

Tipuri de ţesături pentru costume de baie

Există două opțiuni majore pentru țesături: 

  • amestecuri de nylon – este cel mai întâlnit material pentru costume de baie. De ce? Este moale și confortabil. Oferă o întindere bună și acoperă foarte bine corpul. Un amestec tipic este de aproximativ 80% nylon și 20% elastan.  Scopul acestui 20% este de a oferi o elasticitate excelentă pentru bikini și costume de baie. Nylonul poate avea și alte denumiri, cum ar fi poliamida. Nylonul este numele grupului anumitor poliamide.
  • amestecuri de poliester – este un material folosit în special la costumele de baie folosite în competiţii. De ce? Este moale, dar foarte puternic și rezistent la clor și UV.

Alte variante de țesături pentru costume de baie

Texturat

Pe măsură ce industria costumelor de baie se maturizează și evoluează, tendințele vin odată cu aceasta.  Se testează noi tipuri de țesături pentru costumele de baie.

 

De interes:  Bănuieşti că partenerul sau partenera te înşeală? Fă-i un cadou “surpriză” în care este ascunsă o cameră spion!

Cu câțiva ani în urmă, a existat o tendință a firmelor de costume care lucrau cu neopren. Acest lucru a dus la succesul unor mărci precum NLP și Triangl.  Dacă se aruncă o privire astăzi la Triangl, de exemplu, experimentează o alta ţesătură, precum catifeaua. Însă folosirea neoprenului este încă utilizată –  pe lângă aceasta mai folosesc şi alte țesături texturate. În acest moment, se observă o cerere mai mare pentru astfel de țesături – în special catifeaua. 

Neopren 

Neoprenul este un material sintetic care prezintă o bună stabilitate, rămâne flexibil la temperaturi variate și oferă un grad bun de izolare termică. Din acest motiv este utilizat în mod obișnuit pentru costumele de scufundări. Țesătura este mai groasă și prezintă cusături diferite față de o țesătură de costum „obișnuit”. 

 

Cu nervuri 

Texturile cu nervuri pot fi realizate dintr-o varietate de țesături tricotate.  Țesătura este elastică, dar se întinde și mai mult într-o singură direcție. Șnurul folosit pentru costumele de baie este adesea din nailon și poate fi făcut foarte compact și strâns, cu o întindere mai mică.  

Catifea 

Țesăturile din catifea sunt foarte moi.  Țesătura are fire tăiate, distribuite uniform, iar acest lucru îi conferă un aspect distinctiv. Un amestec bun poate funcționa foarte bine pentru costume de baie, oferind un aspect foarte luxos.

Alte țesături potrivite pentru costumele de baie sunt plasa, velur și unele amestecuri de bumbac. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de bumbac, trebuie atenţie la durabilitatea acestuia. Mediile de înot dure (soare, sare, mare, clor) pot avea efecte dure asupra acestuia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.