Investitul intr-o noua centrala termica pentru casa sau afacerea dumneavoastra reprezinta o cheltuiala mare, si este util sa fiti bine informati inainte de a lua aceasta decizie financiara masiva.

Prin urmare, am creat o lista cu cateva intrebari pe care trebuie sa le puneti companiei de instalatii termice inainte de a achizitiona si a instala in casa o noua centrala.

Intrebarile de mai jos va vor ajuta sa fiti mai informati cu privire la achizitia dumneavoastra, si sa va asigurati ca procurati centrala termica perfecta pentru nevoile dumneavoastra specifice.

1. Ar trebui sa cumparati o centrala termica fara rezervor sau una traditionala?

Aceasta este cea mai comuna intrebare pe care o pun oamenii cand vine timpul sa-si inlocuiasca centrala termica.

Exista doua tipuri principale de centrale termice, fara rezervor si traditionale, si niciuna nu este mai buna decat celalalta. Amandoua au avantajele si dezavantajele lor si diferite tipuri functioneaza mai bine pentru diferite persoane.

Tipul de centrala termica pe care o cumparati ar trebui sa depinda in primul rand de tipul dumneavoastra de gospodarie si de cate persoane vor folosi zilnic apa calda, remarca cei de la website-ul Montaj-centrale-termice.net.

De interes:  Asigurările RCA online: noile opțiuni filtrează cele mai potrivite oferte de pe piață și le furnizează șoferilor beneficii exclusive

Discutati cu instalatorul despre bugetul pe care-l aveti, despre problemele de conservare a energiei si despre cat de multi oameni sunt in gospodaria dumneavoastra; vor lua totul in considerare si va vor prezenta cea mai buna optiune pentru nevoile dumneavoastra.

2. De ce dimensiune a rezervorului aveti nevoie?

Dimensiunea rezervorului de care aveti nevoie depinde in cele din urma de marimea casei, afacerii, familiei etc. Majoritatea clientilor cauta o centrala termica pentru casa lor, nu un rezervor de apa de dimensiuni comerciale. Prin urmare, decizia dumneavoastra depinde de cate persoane se afla in casa dumneavoastra.

Daca exista doar una sau doua persoane intr-o casa, nu vreti sa alegeti una foarte mare, pentru ca veti pierde bani si energie, dar daca aveti o familie de cinci persoane, nu vreti sa alegeti una prea mica (exceptand cazul in care va place sa faceti dusuri reci zilnic).

Dimensiunea medie a rezervorului unei centrale pentru o casa variaza de la 75 la 200 de litri.
Discutati cu instalatorul dumneavoastra si spuneti-i nevoile personale, iar el ar ar trebui sa poata determina cea mai potrivita dimensiune pentru dumneavoastra.

De interes:  Nu te-ai gândit la asta! Ce mobilier lipsește de pe lista firmelor de mutări mobilă

3. Va fi eficienta din punct de vedere energetic?

Majoritatea echipamentelor fabricate astazi sunt eficiente din punct de vedere energetic. Cu toate acestea, daca obtineti un model de calitate superioara cu cea mai recenta tehnologie, acesta va fi probabil si mai eficient din punct de vedere energetic. Aceste sisteme sunt de obicei scumpe, dar vor merita, pe termen lung, toti banii pe care ii economisiti in facturile de utilitati.

Daca sunteti foarte preocupat de economisirea energiei, o centrala termica fara rezervor ar putea fi optiunea potrivita pentru dumneavoastra. Desi pot produce doar o cantitate limitata de apa fierbinte pe minut, sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decat un rezervor traditional de stocare a apei.

4. Cat dureaza instalarea?

Un instalator certificat ar trebui sa poata scoate vechea centrala termica si sa o instaleze pe cea noua in aproximativ trei ore. Acest interval de timp este valabil in circumstante normale, cand nu apar probleme neprevazute.

De interes:  Sfaturi: Cum sa cumperi parfumuri originale

Orice firma de montaj centrale termice ar trebui sa inteleaga ca timpul dumneavoastra este valoros, si ca este o problema majora sa stati fara apa, asa ca focusul lor ar trebui sa fie sa inlocuiasca centrala termica cat mai repede posibil.

5. Cum se elimina o centrala termica veche?

Atunci cand achizitionati o noua centrala termica de la o companie de instalatii termice de calitate, cel mai probabil se vor oferi sa o preia pe cea veche dupa instalarea celei noi.

Compania dumneavoastra de instalatii termice se va asigura ca centrala dumneavoastra va fi eliminata in conditii de siguranta si in mod corespunzator, deci nu trebuie sa va faceti griji.

Unii instalatori percep o taxa suplimentara pentru acest serviciu, altii nu, de aceea asigurati-va ca intrebati si vedeti daca puteti ajunge la un consens, deoarece cheltuiti mii de lei pe ei pentru o noua centrala termica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.