Care sunt principalele cauze pentru care apare acneea și ce pot face femeile care doresc să-și îmbunătățească aspectul tenului?

Care sunt principalele cauze pentru care apare acneea și ce pot face femeile care doresc să-și îmbunătățească aspectul tenului?

În prezent, acneea este o problemă la nivelul pielii cu care se confruntă multă lume. Deși ea este asociată în principal cu perioada adolescenței, poate apărea și în alte momente ale vieții, în funcție de diferite cauze care pot fi atât externe, cât și interne. Uneori, poate fi provocată chiar de o combinație între cele două. Dacă vrei să afli mai multe despre principalele motive ale apariției acneei, atunci acest articol este exact ce aveai nevoie.

Iată care sunt câteva dintre cauzele apariției anumitor tipuri de acnee pe față:

Folosirea anumitor produse de îngrijire a pielii sau de machiaj

Multe tipuri de acnee au ca principală cauză folosirea unor produse nepotrivite direct pe ten. De aceea, ar trebui să arunci o privire peste lista de ingrediente a produselor de îngrijire și a celor de machiaj pe care le folosești, pentru a te asigura că conțin diferite substanțe care ți-ar putea irita tenul, cum ar fi alcool, parfum, diferiți compuși activi etc. Așadar, include în rutina ta produse dedicate tipului tău de ten. De exemplu, dacă știi sigur că ai un ten predispus la acnee, atunci serul anti-acnee APRIVE de la 24beauty.ro te poate ajuta la reducerea formării de puncte negre, coșuri etc.

O igienă necorespunzătoare

De interes:  Cauți un nou televizor? Ce spui de Samsung?

De asemenea, una dintre cauzele apariției acneei este igiena precară. Pentru a evita, pe cât posibil, dezvoltarea acneei, este foarte important să te demachiezi corespunzător de fiecare dată. Mai mult decât atât, pentru a te asigura că ai o igienă adecvată, încearcă demachierea în doi pași: folosește prima dată un produs pe bază de ulei sau o apă micelară care îndepărtează stratul de machiaj de la suprafață, iar apoi folosește un gel de curățare care să elimine orice alte particule rămase. 

Schimbările hormonale

Acestea apar în principal în perioada pubertății, iar dezvoltarea anumitor tipuri de acnee, precum coșuri și puncte negre, este o consecință prin care trece aproape fiecare adolescent. Pe de altă parte, deși dereglările hormonale pot apărea pe tot parcursul vieții de adult, s-ar putea ca reacțiile la nivelul tenului să fie diferite. Oricum, pentru a trece mai ușor prin astfel de perioade, este important să ai un stil de viață echilibrat, format din: mișcare, odihnă, alimentația potrivită și hidratare din plin. 

Poluarea

De interes:  Cadouri corporate - ghid util de alegere

Un alt factor extern care ar putea provoca apariția acneei este poluarea. Dacă obișnuiești să petreci mult timp în zone intens circulate, s-ar putea ca tenul tău să fie expus, pentru o perioadă destul de îndelungată, la radicali liberi. În consecință, în timp, pielea ta va avea un „răspuns” la această expunere. Totuși, vestea bună este că, dacă folosești produsele potrivite, poți să aduci un strat de protecție care să ajute pielea să facă față mai ușor acestor factori dăunători.

Așadar, deși lista poate continua, fiind multe alte motive de natură medicală care pot interveni, ia în calcul motivele pentru care poate apărea acneea amintite în rândurile de mai sus și încearcă să realizezi toate demersurile necesare în vederea obținerii unui aspect al pielii cât mai sănătos.

 

Sursă foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.