Care este cel mai important aspect când vine vorba despre investițiile imobiliare în România? Deși locația reprezintă un punct cheie, există numeroși factori care pot determina dacă o investiție este potrivită pentru dumneavoastră. Astfel, în continuare găsiți câteva din aspectele pe care trebuie să le aveți în vedere dacă doriți să investiți în imobiliare în România.

 

1.Locația proprietății


Acesta este probabil primul aspect la care se uită toată lumea când vine vorba de imobiliare.

 

De ce este important?

Locația este cheie și este probabil cel mai important factor al profitabilității în investițiile imobiliare. Proximitatea de utilități, spațiu verde, priveliști minunate și statutul vecinilor au un mare aport la valoarea proprietății imobiliare. Apropierea de piețe, depozite, mijloace de transport în comun, autostrăzi și zone scutite de taxe joacă un rol important în evaluarea proprietății comerciale.

 

La ce să fiți atent

 

Un factor cheie în alegerea unei locații este planul pe termen mediu-lung. Astfel ne vom uita la cum este de așteptat ca zona să evolueze pe perioada investiției. De exemplu, ceea ce azi reprezintă un teren liniștit în spatele blocului poate să devină pe viitor un atelier zgomotos scăzând astfel valoarea imobilului. De aceea trebuie să faceți o analiză intensă a locației în care doriți să investiți.

De interes:  Maratonul faptelor bune! 250 de voluntari și 34 de case renovate în Caraș-Severin

De asemenea, trebuie să încercați să faceți cunoștintă cu vecinii, sau să aflați care sunt hobbieurile lor dacă aveți posibilitatea, pentru a ști dacă vă confruntați cu vecini gălăgioși, care dau petreceri, vecini liniștiți care petrec timpul citind, sau vecini înrăiți de jocurile de noroc care pariază la NetBet pariuri sportive online. Vecinii pot fi un factor important deoarece pot crește sau scădea valoarea imobilului.

 

 

 

  1. Evaluarea Proprietății

 

Acesta este al doilea aspect cheie pe care îl vom discuta în continuare.

 

De ce este important?

 

Evaluarea proprietății este importantă pentru a finanța achiziția, pentru prețul de listare, analiza investiției, asigurarea, dar și taxele aferente.

La ce să fiți atent

 

 

Cele mai des folosite metode de evaluare a proprietăților includ:

  • Abordarea comparativă a vânzărilor: aici ne uităm la prețul imobilelor cu caracteristici similare
  • Abordarea privind costurile: se iau în considerare prețul terenului și al construcției și se scade deprecierea- metodă potrivită imobilelor noi
  • Abordarea privind veniturile: se bazează pe venitul estimat- potrivită pentru închirieri
  1. Scopul investiției
De interes:  Joburile viitorului nu se invata la scoala

 

Înainte de a investi, este important să ne întrebăm de ce dorim să facem acest lucru.

 

De ce este important?

 

Având în vedere lichiditatea scăzută și investițiile de mare valoare în imobiliare, lipsa unui scop clar poate duce la rezultate neprevăzute precum dificultăți financiar, în special în cazul investițiilor care sunt ipotecate.

 

La ce să fiți atent

 

Trebuie mai întâi să identificați care dintre următoarele categorii vi se potrivesc, pentru a acționa corespunzător:

  • Cumpărare pentru uz propriu: Aici veți putea economisi chiria și veți beneficia de uzul locuinței, de asemenea veți obține o apreciere a imobilului.
  • Cumpărare și închiriere: Acest lucru vă oferă atât un venit lunar cât și o apreciere pe termen lung. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare că veți avea de-a face cu tot felul de chiriași.
  • Cumpărare și vânzare (pe termen scurt): Este de cele mai multe ori folosită pentru profit mic spre mediu obținut rapid, imobilul este cumpărat când se află sub construcție și apoi vândut la finalizare.
  • Cumpărare și vânzare (pe termen lung):Este de cele mai multe ori folosită pentru un profit mai mare, dată fiind aprecierea imobilului în timp.
De interes:  Cum să alegi un cămin de bătrâni care oferă servicii de calitate?

Astfel, dacă doriți să investiți în imobile în România, trebuie să țineți cont de scopul investiției, locația imobilului dar și de evaluarea proprietății.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.