Dacă citești descrierea notelor unui parfum, pentru a afla dacă ți se potrivește sau nu, nu este greu de observat că uneori vedem aldehidele pe lista ingredientelor. Apoi, sunt multe articole de profil care vorbesc de așa-numitele parfumuri aldehidice. Dar, tu știi ce înseamnă un parfum aldehidic?

Știi ce sunt aldehidele și cum sunt ele folosite în industria parfumurilor? Toate parfumurile, atât parfumuri replică cât și cele originale, pot conține aldehide doarece aceste se găsesc în foarte multe uleiuri esențiale. În rândurile ce urmează vei afla mai multe despre aldehide și cum influențează acestea conținutul unui parfum.

Ce sunt aldehidele? Aldehidele sunt compuși organici ce se termină cu o grupare carbonil. Ele rezultă din urma proceselor de oxidare parțială, iar denumirea lor este dată de numele acidului pe care îl formează. Aldehidele sunt folosite în fabricarea rășinilor sintetice și în crearea diverselor vopsele, arome, parfumuri, și alte produse chimice.

  • Potențialul olfactiv al aldehidelor
De interes:  Buchete - florarie online

Maeștrii parfumieri din întreaga lume sunt foarte conștienți de majestuozitatea înmiresmată a aldehidelor, ceea ce îi face să le folosească des în compoziții, în cantități variabile. Este bine de știut că acești compuși organici au mirosuri diferite și că nu sunt toți la fel. Acele aldehide cu greutate moleculară mică au un miros foarte urât, asemănător cu fructele putrezite.

Cele cu o greutate moleculară mai mare, în schimb, au de cele mai multe ori arome foarte plăcute. Aldehidele folosite folosite de parfumieri sunt cunoscute ca fiind alifatice, sau “uleioase”, iar aromele lor pot varia de la cele asemănătoare săpunului până la note metalice, note de ceară până la amilacee, note verzi până la citrice, gândește-te la parfumul acela ușor lămâios din săpunuri și detergenți.

  • Cele mai folosite aldehide în parfumerie

Fiecare parfumier dorește să creeze parfumuri unice, multe din ele conținând aldehide. Chiar și parfumurile ieftine conțin aceste aldehide, doar concentrația poate să difere, în funcție de rețetă și persistența ce se dorește să se obțină. Parfumurile ce conțin astfel de compuși pot fi florale, fructate, sau cu note citrice. Aldehidele uleioase conțin între 8 și 13 atomi de carbon în compoziția lor moleculară și au mirosuri foarte plăcute, florale sau fructate. Pot fi de asemenea ușor detectate chiar și în concentrații reduse. Următoarele aldehide sunt întâlnite destul de des în compoziția multor parfumuri.

De interes:  Tendinte vara 2020 costume de baie

C7

Această aldehidă are o aromă ierboasă ascuțită, verde, ca și aerul ce înconjoară o câmpie verde.Mintea noastră o percepe ca o briză proaspătă, printre care se pot întrezări note florale de iasomie, trandafir, iris, și lăcrămioare.

C8

Acest lichid parfumat și incolor are o aromă fructată ce se poate găsi în mod natural în uleiurile de citrice. Așadar, sugerează într-un mod semnificativ aroma portocalelor și cojii acestora, atunci când sunt proaspăt curățate.

C9 Nonanal

Un lichid de o culoare maro translucidă, aceastăm aldehidă este caraterizată de un miros ce seamănă cu o combinație între trandafir și portocală. Este insolubilă în apă și se regăsește în peste 20 de tipuri de uleiuri esențiale. Este o esență caldă, predominant florală, cu note de trandafir și iasomie, dar care dă puțin și spre castravete, ceea ce înseamnă că într-o concentrație adecvată poate ajuta la formarea unor mirosuri curate și fresh.

De obicei este folosită cu grijă în combinație cu alte aldehide în compoziția parfumurilor. Atunci când cantități mai însemnate sunt folosite, ajunge să fie o componentă importantă atât în note florale cât și citrice, în timp ce folosită ca și element minor ajută la formarea unei varietăți mari de arome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.