Care sunt avantajele pe care ti le ofera un dealer auto autorizat

Achizitia unei masini, fie ea si una second hand, nu este o investitie pe care o faci in fiecare zi. Din acest motiv, este normal sa iti doresti ca vehiculul pe care il cumperi sa nu-ti faca probleme inca din primul an de utilizare.

Pentru a reduce cat mai mult acest risc, este recomandat sa iti cumperi masina de la un dealer auto autorizat. Acest termen  se refera la un comerciant de masini noi si second hand, care indeplineste toate standardele pentru a reprezenta oficial un producator auto sau chiar mai multi.

Spre exemplu, un dealer autorizat Ford, este acreditat de producatorul american sa-i promoveze si sa-i comercializeze modelele, respectand cele mai inalte standarde. Astfel, clientii pot beneficia de o serie de avantaje in urma colaborarii cu un dealer auto autorizat, pe care ti le prezentam in cele ce urmeaza.

Masini fara defecte ascunse

Atunci cand preiau o masina pentru vanzare, dealerii auto o verifica minutios si fac o serie de teste pentru a identifica toate problemele pe care aceasta le-ar putea avea. Interesul este ca masina sa fie pusa cat mai bine la punct, atat tehnic cat si estetic, astfel ca micile defectiuni vor fi remediate in service-uri autorizate. In urma testarilor se realizeaza si un raport care este prezentat clientului, iar acesta poate vedea astfel care este starea reala a masinii, fara a-si pune problema unor defecte ascunse pe care le-ar descoperi ulterior. Nu mai vorbim de faptul ca dealerii autorizati nu dau kilometrii inapoi la masinile second-hand, pentru a le face sa para mai putin rulate.

Preturi mai accesibile

Un dealer auto autorizat are un volum mare de vanzari, deci nu are interesul sa umfle cat mai mult pretul unei masini pentru a scoate profit. Profitul vine din numarul mare de vanzari, asa ca scopul acestuia este sa vanda cat mai mult, iar pentru asta, pretul trebuie sa fie atractiv pentru client. Astfel in cazul masinilor noi, pretul va fi cel stabilit de producator, iar clientii pot beneficia de anumite discounturi. In ceea ce priveste masinile second hand, acestea sunt evaluate de experti, iar pretul stabilit corespunde cu valoarea masinii la momentul respectiv, fara adaosuri uriase.

Oportunitati de finantare

Fiind interesat sa vanda, dealerul ofera clientilor si mai multe optiuni de finantare pentru achizitia unui vehicul, stiut fiind ca foarte putini sunt cei care isi permit sa cumpere o masina „cu banii jos”. In acest sens, majoritatea dealerilor autorizati au incheiate parteneriate cu firme de leasing si institutii bancare, prin intermediul carora clientii pot beneficia de finantari avantajoase. Contractele de leasing sau de creditare se incheie pe loc, fara alergatura, iar conditiile sunt mai avantajoase decat in cazul in care ai trata direct cu firma de leasing sau cu banca.

Garantie pentru orice model

Daca in cazul masinilor noi, e firesc sa primesti o garantie, la un dealer auto poti beneficia de aceasta oportunitate chiar si pentru o masina second hand. In functie de starea tehnica a masinii  si de istoricul sau, stabilite in urma evaluarii, este stabilita o perioada de garantie pentru orice model. Aceasta este o noua dovada a faptului ca masinile respective sunt in stare buna si ca nu risti sa ai probleme dupa nici 100 de kilometri. Poti sta linistit chiar si dupa perioada de garantie pentru ca dealerul iti pune la dispozitie si diferite oferte ale unor service-uri autorizate unde poti efectua reviziile sau te poti adresa pentru anumite reparatii.

La toate acestea, adauga si optiunea de buy back, ce iti permite sa oferi masina ta veche ca o compensare pentru o parte din costul celei noi, iar lista avantajelor devine astfel suficient de lunga pentru a te convinge sa apelezi la un dealer auto autorizat.

De interes:  Noua viziune CarmOlimp, după 30 de ani de la lansare: cele mai bune prețuri din piață, desfacere exclusiv online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.