Creditul de refinantare este o modalitate prin care toate imprumuturile existente, care au fost deja efectuate, pot fi inlocuite de un credit nou, fiind o modalitate mai facila de achitare a datoriilor. Exista o multime de situatii din cauza carora oricine se poate simti ingropat in datorii. Dupa aplicarea pentru un credit ipotecar, ratele dobanzii pot suferi fluctuatii, care pot inrautati distribuirea sumei de bani atribuite ratei lunare.

Astfel, refinantarea este o metoda prin care imprumuturile vechi pot fi inlocuite de unul singur nou, care sa le insumeze pe toate si care sa fie mult mai usor de platit. Cei care au de gand sa aplice pentru procedura de refinantare credit, trebuie sa se informeze corespunzator cu privire la procesul implicat si la avantajele pe care le pot obtine.

Caracteristici esentiale ale creditului de refinantare

Exista cateva particularitati care trebuie sa fie cunoscute in legatura cu aplicarea pentru un credit de refinantare, pe care fiecare persoana trebuie sa le cunoasca:

  • perioada de rambursare – din fericire, perioada de rambursare poate sa fie stabilita de comun acord, astfel incat sa nu fie cu mult diferita fata de cea stabilita initial;

  • rata lunara – un alt aspect care se stabileste de comun acord este si rata lunara, inainte de semnarea noului contract, astfel incat situatia sa fie avantajoasa pentru platitor;

  • principalele conditii ale creditului – de regula, sunt diferite fata de cele ale creditului realizat initial, fiind in conformitate cu nevoile platitorului.

3 beneficii ale aplicarii pentru un credit de refinantare

Aplicarea pentru un credit de refinantare este o solutie pentru multe persoane care isi doresc sa isi gestioneze mult mai eficient resursele financiare. Printre avantajele pe care le obtin se numara si cele mentionate ulterior.

  1. Rate si dobanzi mult mai scazute

Motivul pentru care oricine poate lua in considerare creditul de refinantare este chiar pentru a reduce suma ratelor si dobânzilor pe care trebuie sa le plateasca in fiecare luna. De pilda, cei care au credite ipotecare garantate printr-un anumit bun care este de natura imobiliara, DAE este mai scazut decat in cazul unui credit fara garantii.

  1. Gestionarea mai facila a creditelor

Un numar mult prea ridicat de credite poate fi sufocant pentru platitorii care trebuie sa aiba o gestiune buna a acestora in fiecare luna. Din fericire, cu ajutorul unui credit de refinantare, dobanda platita este mult mai avantajoasa.

  1. Prelungirea perioadei de rambursare

Odata ce creditul initial se refinanteaza, creste automat si perioada de rambursare. De pilda, cei care au aplicat pentru un credit de 10 ani si au platit doar 5 ani, pot apela la un credit de refinantare care sa le prelungeasca imprumutul initial pana la 10 ani, solicitand rate lunare mai mici. Cu toate acestea, este posibil sa se solicite anumite costuri suplimentare.

Cu alte cuvinte, refinantarea de credit vine in ajutorul persoanelor care fie nu mai pot sa isi achite creditul initial, fie isi doresc sa tina mult mai usor evidenta ratelor lunare pe care le au de platit pana la finalizarea perioadei de rambursare.

De interes:  Sfaturi de urmat pentru a avea un website facut corect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.