Alegerea numelui de domeniu potrivit: Sfaturi esentiale de avut in vedere

Faptul ca mediul online a devenit unul cu un potential urias pentru lansarea unor afaceri probabil ca nu mai vine ca o noutate pentru nimeni. Magazinele online reprezinta in momentul actual drept una dintre cele mai simple si la indemana modalitati prin care putem face diferite cumparaturi. Mai mult decat atat, numarul acestora se afla intr-o crestere constanta, ceea ce intareste si mai mult ideea ca online-ul este viitorul. In acest context, nu este absolut deloc de mirare faptul ca din ce in ce mai multi oameni doresc sa paseasca in aceast mediu, sperand sa obtina mult ravnitul succes. Oricat de simple ar putea parea lucrurile in online, trebuie totusi tinut cont de faptul ca provocarile nu lipsesc absolut deloc. Sfera online nu este una lipsita de competitie, ci din contra, in prezent aceasta este mai acerba ca niciodata, indiferent de domeniu sau nisa aleasa.

Daca ai luat decizia de a lansa un proiect online, atunci cu certitudine este necesar sa urmezi cu strictete o serie de pasi importanti, care au legatura cu alegerea unui nume de domeniu potrivit, a unui serviciu de promovare, dar si a unor servicii de promovare eficienta. Ne vom opri insa astazi asupra numelui de domeniu, detaliu ce ofera identitate si contur afacerilor online. Iata asadar cateva aspecte esentiale peste care nu ar trebui sa treci cu vederea in selectarea numelui de domeniu!

De interes:  Idei de cadouri pentru iubită: 5 daruri cu care nu dai greș

Evita pe cat posibil cratimele si numerele din cadrul numelui de domeniu

            Cu totii ne dorim sa gasim nume de domenii cat mai creative si mai unice, insa acest lucru nu ar trebui sa ne puna in situatia de a selecta un nume de domeniu foarte complicat. Atat cifrele, cat si cratimele te pot ajuta sa te diferentiezi de concurenti mai usor insa concomitent, ingreuneaza semnificativ si scrierea sau memorarea acestuia. Daca este posibil, este recomandat sa eviti utilizarea cratimelor sau a cifrelor in numele domeniu pe care le alegi.

Nu alege un nume de domeniu mult prea lung!

            Situatia nu este cu mult diferit de cea expusa mai sus in care un nume de domeniu mult prea complicat este greu de scris si retinut. De foarte putine ori utilizatorii se vor stradui sa scrie un nume de domeniu mult prea lung. In mod ideal, un nume de domeniu ar trebui sa se situeze intr-un interval de 3-63 de caractere, fara a lua in calcul extensia. Aminteste-ti mereu de faptul ca un nume de domeniu mult prea lung creste sansele ca un utilizator sa greseaca modul in care il scrie, astfel ca poate primii redirectionare catre alt site sau poate chiar sa nu ajunga deloc pe vreun site.

De interes:  O ținută de mire de succes

Acorda atentie extensiei!

            De foarte multe ori, extensia nu primeste atentia cuvenita, cu toate ca este un detaliu cat se poate de important. Inainte de a opta pentru o extensie, este recomandat sa te asiguri ca numele de domeniu cu extensia respectiva nu sunt deja luate, pentru a evita tot soiul de conflicte ulteriore. Asa cum bine stim, exista cateva extensii comune, precum este cea .ro sau cea .com, insa trebuie sa stii ca mai exista o multime de alte extensii pentru care poti opta.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.