Parul cret este apreciat de catre multe dintre reprezentantele sexului frumos motiv pentru care acestea apeleaza la tot felul de trucuri pentru a putea avea parul cret. Unele femei au parul cret din nastere in timp ce altele fac tot ceea ce este posibil pentru a putea avea bucle frumoase. Apelarea la produsele cosmetice dar si la trucuri care nu implica foarte mult utilizarea produselor cosmetice sunt solutiile prin care reprezentantele sexului frumos se pot bucura de niste bucle asa cum au vazut in revistele de specialitate. Din momentul in care sunt obtinute trebuie ca parul sa fie intretinut cu mare atentie pentru ca buclele sa reziste pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Trucuri pentru a putea avea bucle frumoase, elegante care sa dureze o perioada cat mai lunga de timp

Buclele pot fi obtinute si acasa, nu este necesara apelarea la un salon de infrumusetare pentru a putea avea bucle cat mai frumoase care sa dureze o perioada de timp cat mai lunga. Pentru obtinerea buclelor este necesara utilizarea anumitor dispozitive pentru intretinerea parului dar si a unor produse menite sa ofere buclelor un aspect cat mai placut. Cateva dintre cele mai notabile trucuri care trebuie respectate pentru obtinerea unor bucle impresionante sunt urmatoarele:

  • Impletirea parului. Aceasta este cea mai veche si simpla metoda utilizata pentru obtinerea buclelor. Pentru ca aceasta metoda de obtinere a buclelor sa ofere rezultate cat mai placute este necesara utilizarea unui balsam pentru volum dar si a unei spume pentru obtinerea buclelor. Dupa aplicarea acestor doua produse cosmetice este necesara impletirea parului. Pentru un efect cat mai vizibil este recomandat ca parul sa fie tinut impletit pentru cateva zile.
  • Utilizarea bigudiurilor. Cu toate ca pare o metoda invechita, utilizarea bigudiurilor este in continuare o metoda foarte eficienta pentru obtinerea unor bucle frumoase si apreciate de catre un numar mare de persoane. Si aceasta metoda de obtinere a buclelor implica utilizarea unui baslm pentru volum. De asemenea, este necesar ca parul sa fie proaspat spalat inainte de aplicarea bigudiurilor.
  • Placa de par sau ondulatorul. Aceste doua dispozitive pentru ingrijirea parului sunt foarte eficiente in obtinerea parului cret. In momentul de fata, sunt cele mai utilizate metode pentru obtinerea buclelor pentru ca ofera rezultate spectaculoase intr-un timp extrem de scurt. Pentru ca utilizarea placii de par sau a ondulatorului afecteaza sanatatea firului de par este necesara utilizarea produselor cosmetice pentru protejarea parului. Acestea trebuie sa fie achizitionate doar de la producatori celebri care utilizeaza ingrediente naturale in procesul de obtinere a produselor pentru ingrijirea parului.
De interes:  Primăria Timișoara le cere locatarilor să elibereze parcările și carosabilul! | Express de Banat

Ponturi pentru intretinerea buclelor

Pentru ca buclele obtinute prin tot felul de metode sa reziste o perioada cat mai lunga de timp trebuie ca acestea sa fie intretinute intr-un mod corespunzator. Intretinerea nu este greu de realizat dar trebuie respectati anumiti pasi pentru ca buclele sa isi pastreze frumusetea pentru o perioada cat mai lunga de timp:

  • Trebuie utilizate produse cosmetice pentru ingrijirea parului, si in special pentru ingrijirea parului uscat. In timpul procesului de obtinere a buclelor firul de par are de suferit motiv pentru care trebuie utilizate produse cosmetice menite sa protejeze firul de par si sa ii ofere sanatatea de care acesta are nevoie. Produsele cosmetice pentru tratarea parului deteriorat si uscat nu trebuie sa lipseasca din rutina de ingrijire a parului cret.
  • Parul ondulat nu trebuie sa fie spalat in exces pentru ca acest lucru contribuie la deteriorarea firului de par. Conform specialistilor din domeniul ingrijirii parului, parul cret trebuie sa fie spalat de maximum 3 ori pe saptamana, si doar cu apa calda. Sub nici o forma nu este recomandat ca apa sa fie fierbinte pentru ca aceasta contribuie la deteriorarea firului de par si la accentuarea aspectului neplacut al parului.
  • Uscarea parului trebuie sa fie facuta in mod natural. Sub nici o forma nu trebuie utilizate dispozitive pentru uscarea parului pentru ca acestea contribuie la deteriorarea parului. Avand in vedere ca parul cret este un par uscat, predispus la deteriorare trebuie evitate metodele care pot afecta firul de par.
  • Pieptanarea parului trebuie realizata cu un pieptene care nu pune presiune pe firul de par. Se intampla destul de des ca firele de par sa fie deteriorate in timpul procesului de pieptanare. Acest lucru trebuie evitat pe cat posibil mai ales in cazul in care parul este deja uscat si deteriorat.
  • Un stil alimentar bazat pe foarte multe fructe si legume este un alt truc la care trebuie sa apeleze persoanele care au parul cret. Pentru ca buclele avute sa nu afecteze foarte mult calitatea parului trebuie ca acesta sa beneficieze de cat mai multe minerale si vitamine. Acest lucru este posibil prin respectarea unui stil alimentar bazat pe legume si fructe.
De interes:  Săptămâna meseriilor. Unitățile școlare din Caraș-Severin își promovează oferta educațională pentru învățământul profesional și dual

Concluzii

Crema pentru definirea buclelor nu este singurul produs cosmetic care trebuie utilizat pentru a putea avea niste bucle fermecatoare. Balsamul pentru protejarea parului dar si pentru ai oferi un volum cat mai mare precum si apelarea la dispozitivele utilizate in procesul de ingrijire a parului sunt alte elemente la care trebuie sa apeleze reprezentantele sexului frumos care doresc sa aiba o podoaba capilara de invidiat de catre toata lumea. Pentru ca acesta sa reziste o perioada cat mai lunga de timp trebuie ingrijit cu foarte mare atentie. Parul este foarte sensibil motiv pentru care se deterioreaza foarte usor si repede. Pentru a evita o astfel de situatie trebuie sa fie tratat intr-un mod corespunzator, cateva sfaturi in acest sens fiind prezentate in cadrul acestui articol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.