Patru zile de petrecere și activități culturale în cinstea județului Timiș

Data de 28 iulie este un prilej de sărbătoare pentru locuitorii din Timiș. Ziua județului este marcată începând cu anul 2016 de către Consiliul Județean, iar anul acesta promite mai mult decât atât: patru zile de evenimente cultural-educative. 

Prima zi de evenimente este 25 iulie, fiind vorba despre Ziua Porților Deschise la Consiliul Județean. Evenimentul este dedicat copiilor, care vor putea vizita instituția și vor putea vedea ce înseamnă administrarea județului. Programări se pot face la numerele de telefon 0256.406.337 sau 0256.406.323.

Vineri, 26 iulie, va avea loc, la Filarmonica din Timișoara, un spectacol oferit de Ansamblul Profesionist Banatul și Ansamblul „Moștenitorii” din Republica Moldova. Spectacolul va începe la ora 18.30, iar intrarea se face pe bază de invitații, care se pot ridica de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului din data de 23 iulie.

Sâmbătă, începând cu ora 18.30, la Bastionul Theresia va avea loc un concert al Fanfarei Boblingen din Germania, un spectacol de teatru și un spectacol oferit de Gașca ZURLI. Ziua de duminică oferă o ședință festivă a Consiliului Județean Timiș, la sediul CJ Timiș, de la ora 12.00. Programul continuă la Bastionul Theresia, de la 17.30, unde vor fi expoziții și concerte, dar și o „Reconstituire istorică 1919”, de la ora 18.00. Punctul culminant al celor patru zile este concertul Loredanei, de la ora 21.00, tot la Bastion.

De interes:  Agentia de Recrutare a lui Adrian Cătălin Emanoil: Un Model de Excelență în Domeniul Ospitalier

Cinstirea istoriei și celebrarea prezentului sunt importante pentru noi, cei de la Consiliul Județean. Evenimentele pregătite se adresează tuturor timișenilor, de la cei mai mici, la cei mai mari. Avem, printre altele, acțiuni pentru copii, spectacole de muzică populară, dar și un concert cu unul dintre cele mai mari nume din lumea muzicii românești, Loredana. Reconstituirea istorică de duminică va aduce și mai multă culoare sărbătorii. Am pornit pe acest drum în 2016 și vom continua să lucrăm pentru a ne întări identitatea și a arăta tuturor unitatea și puterea comunității noastre.”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Județul Timiș este un pol cultural și economic european important, datorită tradiției, perseverenței, multiculturalității și vocației occidentale a locuitorilor săi. 28 iulie a fost aleasă, în 2016, Ziua Județului Timiș, pentru a marca instaurarea administrației românești în județ, în anul 1919, după retragerea trupelor de ocupație de pe teritoriul comitatului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.