Turnul de Apă din Iosefin va avea o nouă față! Autoritățile vor să acceseze fonduri norvegiene pentru alte proiecte culturale

Una dintre clădirile interesante ale Timișoarei, Turnul de Apă din cartierul Iosefin, va intra într-o reabilitare completă, iar acolo va fi un adevărat centru cultural. Municipalitatea va semna contractul săptămâna viitoare. În ceea ce privește banii pentru proiectele de cultură, Nicolae Robu spune că Primăria se va implica și pentru Sinagoga din Cetate, iar o posibilă soluție ar fi fondurile norvegiene. 

Turnul din Iosefin are peste un secol și a fost ridicat în perioada 1913-1914. Are un „frate” în cartierul Fabric. Municipalitatea a lansat un concurs de soluții pentru reabilitarea construcției, astfel încât să devină o veritabilă atracție turistică. Autoritățile au găsit un ofertant pentru întocmirea documentației tehnico-economice (DALI+PT), iar contractul urmează să fie semnat săptămâna viitoare. „Va fi nevoie de o anumită intervenție, dar asta se va vedea cu ocazia elaborării documentațiilor despre care am vorbit. Probabil se vor face expertize, dacă nu, analize.”, a precizat Robu despre Turnul de Apă din Iosefin.

De interes:  Ce măsuri de protecție să iei în considerare dacă îți dorești să achiziționezi o mașină pentru firma ta

Edilul spune că Primăria va apela la fonduri norvegiene, deoarece pe fonduri europene au deja multe solicitări. Municipalitatea vrea să sprijine și reabilitarea Sinagogii din Cetate. „Vom încerca pe fonduri norvegiene. Nu mai avem acces la fondurile europene puse la bătaie, avem deja proiecte de 40 de milioane de euro. Trebuie să ne reorientăm.”, a explicat primarul.

Edilul spune că vrea implicarea Primăriei și la Sinagoga din Cetate, una închisă de ani buni. „Este un monument de o valoare inestimabilă, dar toată lumea lasă totul în sarcina Primăriei. Nu avem cum să le facem noi pe toate.”, a precizat Robu.

Sursa foto: oar.archi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.